Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Εξόργισε τους μουσουλμάνους ο αρκούδος... Μωάμεθ

Εξόργισε τους μουσουλμάνους ο αρκούδος... Μωάμεθ

Στο στόχαστρο των μουσουλμάνων μπήκε η πιο βλάσφημη και ανατρεπτική σειρά κινουμένων σχεδίων στον κόσμο. Το «South Ρark», η αμερικανική εκπομπή καρτούν που εδώ και 13 χρόνια παρακολουθεί τις περιπέτειες τεσσάρων παιδιών, φαίνεται να έχει μπει σε μπελάδες μετά την προβολή του 20ού επεισοδίου της σειράς, στο οποίο απεικονίζεται ο Προφήτης Μωάμεθ με στολή αρκούδας.

Μετά την προβολή του επίμαχου επεισοδίου, μια ακραία ισλαμική οργάνωση από τις ΗΠΑ προειδοποίησε τους δημιουργούς της, Ματ Στόουν και Τρέι Πάρκερ, ότι «αυτό που κάνουν είναι βλακώδες. Δεν είναι απειλή, αλλά μία προειδοποίηση για το τι πραγματικά μπορεί να τους συμβεί».

«Πρέπει να προειδοποιήσουμε τους Τρέι και Ματ ότι αυτό που κάνουν είναι ηλίθιο και πιθανώς να έχουν την κατάληξη του Τέο Βαν Γκογκ», του ολλανδού σκηνοθέτηπου πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου το 2004 από οργισμένο ισλαμιστή εξαιτίας μιας ταινίας του για τη θέση της γυναίκας στον μουσουλμανικό κόσμο.

Διαμαρτυρίες
Ισλαμική ιστοσελίδα προέτρεψε τους αναγνώστες της να διαμαρτυρηθούν στο τηλεοπτικό δίκτυο Comedy Central, το οποίο μετέδωσε το επεισόδιο. Μάλιστα ο συντάκτης του κειμένου Αμπού Ταλά αλ Αμρίκι δημοσιεύει και τις διευθύνσεις κατοικιών των δημιουργών και αυτή του τηλεοπτικού δικτύου.

«Οι διευθύνσεις δεν δόθηκαν για να απειληθούν οι συντάκτες αλλά για να μπορέσει ο κόσμος να αντιδράσει εγγράφως» δήλωσε στο CΝΝ ο κ. Αλ Αμρίκι, αρνούμενος ότι η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα ωθεί στη βία. Υποστήριξε ότι όσοι έχουν προσβληθεί από την εκπομπή μπορούν έτσι να διαμαρτυρηθούν με επιστολές προς στους δημιουργούς της.

Στα 13 χρόνια της ύπαρξής του, το South Ρark δεν γνωρίζει περιορισμούς και όρια στη σάτιρά του. Εχει προκαλέσει την αμερικανική πολιτική ορθότητα διακωμωδώντας καταστάσεις, από το ΑΙDS ως τη Σαϊεντολογία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=327454&dt=23/04/2010#ixzz0luAr3eyA

Είμαι fan της σειράς και είδα τα επεισόδια 200 και 201 (Season 14, Episode 5 & 6).
Δείχνει τον θεό Κρίσνα να σνιφάρει κοκαΐνη, το Χριστό να βλέπει πορνοταινίες, αλλά όταν πρόκειται για τον Μωάμεθ εμφανίζει ένα μαύρο ορθογώνιο που μέσα γράφει CENSORED. Επίσης όταν είναι να λεχθεί η λέξη "Μωάμεθ" ακούγεται <μπιπ>.

Θέλει με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι η πιο φανατισμένη θρησκεία στον κόσμο είναι το Ισλάμ.

Το South Park έχει ξαναασχοληθεί με το θέμα "Μωάμεθ" στα επεισόδια "Cartoon Wars" (Season 10, Episode 3 & 4), όπου οι δημιουργοί είχαν βάλει στοίχημα για το αν το Comedy Central θα τους επέτρεπε την προβολή του Μωάμεθ. Τελικά δεν τους την επέτρεψε.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cartoon_Wars_Part_I
http://en.wikipedia.org/wiki/Cartoon_Wars_Part_II
http://en.wikipedia.org/wiki/200_%28South_Park%29
http://en.wikipedia.org/wiki/201_%28South_Park%29


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου