Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

0 ΣΧΟΛΙΑ


Δόθηκε στη δημοσιότητα ο βασικός εφαρμοστικός νόμος

thumb

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο βασικός εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ο οποίος περιλαμβάνει τα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου στα οποία αναφέρθηκε εν συντομία και ο υπουργός Οικονομικών σε σχετικές δηλώσεις του την Πέμπτη.

Προβλέπεται έκτακτη εισφορά 5% για κατόχους αυτοκινήτων από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, αλλά και για όσους έχουν σκάφη άνω των έξι μέτρων.

Ακόμη περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την φορολογία ακινήτων, τις αυξήσεις σε ΦΠΑ και σε τέλη κυκλοφορίας.

Υπάρχει η περιγραφή των ανατροπών σε εργασιακές σχέσεις με ενίσχυση συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αλλαγές στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, μειωμένοι κατά 20% μισθοί για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας ηλικίας 18 έως 25 ετών μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, προβλέπεται η σταδιακή εξίσωση της τιμής του με του πετρελαίου κίνησης ως το 2014.

Στον εφαρμοστικό νόμο, εξειδικεύονται τα φορολογικά μέτρα που είναι σχετικά με την ίδρυση και τη λειτουργία του νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, καθώς και οι πολεοδομικές και άλλες ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν τη αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων με στόχο την άντληση 50 δισ. ευρώ έως το 2015.

Τα μέτρα φθάνουν τα 6.745 δισ. ευρώ για φέτος ενώ οι ειδικοί κάνουν λόγο για «τα πιο σκληρά μέτρα, που έχουν ανακοινωθεί ποτέ, κυρίως σε ό,τι αφορά τη φορολογία».


http://www.topontiki.gr/article/18661


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου