Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011


Απόλυση και πωλητήριο στο Yahoo!

Απόλυση και πωλητήριο στο Yahoo!
Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί σε τεράστιο βαθμό τα τελευταία χρόνια, όχι όμως, τόσο όσο θα ήθελαν οι άνθρωποι της Yahoo, οι οποίοι αν είχαν τη δυνατότητα, θα γύριζαν τον χρόνο πίσω. 

Τον Φεβρουάριο του 2008 είπαν «όχι» στα 45 δις ευρώ που πρόσφερε η Microsoft και 2.5 χρόνια μετά, με τη CEO, Κάρολ Μπαρτζ να αποτελεί παρελθόν, ψάχνουν «τον κατάλληλο αγοραστή», όπως γράφει η Wall Street Journal. Από τότε μέχρι σήμερα, βέβαια, υπάρχει μια σημαντική διαφορά, η χρηματιστηριακή αξία έπεσε σχεδόν στο ένα τρίτο… 

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πως η τιμή της μετοχής του ιντερνετικού κολοσσού είναι κάτι παραπάνω από 13 δολάρια, τη στιγμή που το 2011 η Microsoft πρόσφερε 37 (!) για να εισπράξει αρνητική απάντηση. 

Την τελευταία διετία όμως, το Yahoo έμεινε πίσω στις εξελίξεις, ενώ βλέπει την πλάτη της Google και του Facebook σε επισκεψιμότητα. Σύμφωνα με τον Τύπο των ΗΠΑ, η Yahoo έχει δύο επιλογές, χωρίς η μία να αποκλείει την άλλη. Έναν ηγέτη που θα την οδηγήσει στη νέα αποχή ή έναν αγοραστή. Πιθανό είναι βέβαια το σενάριο να συμβούν σχεδόν ταυτόχρονα και τα δύο. 

Νικόλας Ακτύπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου