Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Νέα «ομαδική» πρόκληση της Τουρκίας στην βραχονησίδα Ζουράφα

Προκαλεί για μία ακόμη φορά η Τουρκία στο Βόρειο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα στην βραχονησίδα Ζουράφα που αποδεικνύεται ένα αγκάθι στα επεκτατικά της σχέδια.

Αυτήν τη φορά η πρόκληση ήταν… ομαδική, καθώς εχθές, περί τα 20 τουρκικά αλιευτικά είχαν τη συνδρομή δύο ακταιωρών της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Στην περιοχή βρίσκονταν και πέντε ελληνικά αλιευτικά, ενώ μετέβησαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Την στιγμή που είναι δεδομένο πως η Τουρκία θέλει να προκαλέσει και να κλιμακώσει την κατάσταση, η όποια απερισκεψία θα ήταν «βούτυρο στο ψωμί της».Δυναμικές απαντήσεις μπορούν να υπάρξουν και σίγουρα απαιτείται ενημέρωση των συμμάχων μας, που ευτυχώς ακόμα υπάρχουν.

Να αφεθεί το ζήτημα, πάντως, δεν είναι λύση.

Το πλήρες άρθρο που ακολουθεί για το θέμα, προέρχεται από την ιστοσελίδα www.faros24.gr

Παρέδωσαν στους Τούρκους την βραχονησίδα Ζουράφα-Κάνουν ότι θέλουν-Νέα Ναυμαχία σήμερα στην περιοχή!!!

Η βραχονησίδα καθημερινά γίνεται χώρος, όπου οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη δύναμης, για το ποιοι είναι αφεντικά στην περιοχή. Κάτι αντίστοιχο έκαναν και σήμερα Σάββατο, αφού κυκλοφορούσαν λες και ήταν στα δικά τους χωρικά ύδατα.

Μάλιστα έφθασαν στο σημείο να φέρουν στην περιοχή 20 τράτες για ψάρεμα (δεν υπάρχει ούτε λέπι αυτήν την περίοδο) και να μην δίνουν σημασία ότι υπάρχει μία βραχονησίδα Ελληνική με 6 μίλια χωρικά ύδατα.

Δύο από τα αλιευτικά πέρασαν στα 0,8 του μιλίου δίπλα από την Ζουράφα, λές και δεν συμβαίνει τίποτα!!!

Τα 20 Τουρκικά αλιευτικά συνοδευόταν από Τουρκική Ακταιωρό σε μία επίδειξη δύναμης που έκαναν στην περιοχή. Για ακόμη μία φορά δεν έγινε επεισόδιο, καθαρά από λόγους τύχης, αφού στην περιοχή πήγε το 040 του Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται στην περιοχή τις τελευταίες βδομάδες από τον Πειραιά.

Για πολύ ώρα γινόταν ένα κυνηγητό μεταξύ των δύο ακταιωρών και το μόνο που κατάφερναν ήταν να καίνε καύσιμα, αφού οι Τούρκοι αλιείς συνέχιζαν να ψαρεύουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Κάποια στιγμή ανέβηκε και 2η Τουρκική Ακταιωρός στην περιοχή και από την Σαμοθράκη, συνέδραμε το περιπολικό του Λιμενικού σώματος.

Γέμισε η θάλασσα από τέσσερα περιπολικά σκάφη, 20 Τουρκικές μηχανότρατες και 5 Ελληνικές , σαν να γινόταν ναυμαχία. Γύρω στις 5 το απόγευμα λες και δώθηκε εντολή και ταυτόχρονα το 040 και η μεγάλη Τουρκική Ακταιωρός πήραν διαφορετική πορεία προς Λήμνο και Αίνο αντίστοιχα και το κυνηγητό σταμάτησε και μαζί σταμάτησε το ανακάτεμα των νερών.

Στο παρά πέντε δεν έγινε επεισόδιο, αν και η Τουρκική ακταιωρός είχε την κάνη του πυροβόλου όπλου της προς τα πάνω σηκωμένη, σε αντίθεση με άλλες φορές που την είχε κάτω. Το γεγονός είναι, ότι τα Τουρκικά αλιευτικά, ψάρευαν ανενόχλητα στα χωρικά μας ύδατα και έχουν καταφέρει μέρα με τη μέρα να αγνοούν την Ζουράφα δημιουργώντας καθεστώς στην περιοχή.

Είναι η πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα που το www.faros24.gr αναφέρεται στο θέμα και δυστυχώς παρατηρούμε ότι οι αιρετοί του τόπου μας, που ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν τους πολίτες και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, σκόπιμα απέχουν από το πολύ σοβαρό θέμα, αφού δεν ανοίγουν ούτε το στόμα τους, ενώ για άλλα η γλώσσα τους δεν μαζεύεται μέσα.

Την επόμενη φορά που ίσως το επεισόδιο να είναι σοβαρό-εκεί οδηγούν τα πράγματα-δεν θα μπορούν να πουν ότι δεν γνώριζαν κάτι.

πηγή: www.faros24.gr

4 σχόλια »

 1. KAI ΘΑ ΓINONTAI ΟΛOENA KAI ΣYXNOTEPA TETOIOY EIΔOYΣ ΠΕΡΙΣΤΑTIKA.ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΩ…!….ΒΕΒΑΙΑ KAI H EΛΛΑΔΑ EXEI ΔΩΣEI ΔΙKAIΩMATA ΦΙΛTATOI….!ΑΛΛΑ…ΔEN EINAI OMΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ AYTΑ ΠOY ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔEN EYΘΥNETAI ΤΟΣΟ H EΛΛHNIKH YΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ…… TO ΠΙΘANOTEPO EINAI H TOYPKIA NA ΠAIΡΝΕΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒAINEI ΣE TETOIΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ KAΠOIOYΣ ΑΠO TOYΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛANHTH….!ΠΛΑΤΕΣ EXEI!AN OI TOYΡΚΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗNIKHΣ KYΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΒΛΑΠΤΑΝ ΤΑ AMEPIKANIKA ΣΥΜΦEΡONTA,H TOYPKIA ΘΑ EIXE ΕΔΩ KAI KAIPO YΠΟΧΡΕΩΘΕΙ, NA ΣTAMATHΣΕΙ…!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ…
  Comment από XAPOYMENOΣ MΠΟΥΦOΣ | Απριλίου 8, 2012
 2. ΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ Η ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ?? ΑΝ ΟΧΙ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΥΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ.– ΑΝ ΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
  Comment από ΑΓΝΩΣΤΟΣ | Απριλίου 9, 2012
 3. @2 NEAPE MOY ANΘPΩΠE KATAΛABAINEIΣ TI ΔIABAZEIΣ?ΓIA ANEΛΥΣE MOY ME ΔIKA ΣOY ΛOΓIA TI AKΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΩ ΣΤΟ @1 ΣΧΟΛΙΟ!
  Comment από XAPOYMENOΣ MΠΟΥΦOΣ | Απριλίου 9, 2012
 4. Agnoste mi spatalas to xrono sou.. o BOUFOS einai opados tou NTALARA kai den exei paei kan sto strato !!!
  Ti allo thes ? Einai o klasikos grekilos.
  Comment από ΓΙΟΥΡΓΙΑ | Απριλίου 9, 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου