Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Χαμένες πατρίδες: Ιδέες για μια μεθοδευμένη αποτελμάτωση.


Πέσαμε στη παγίδα της «ευημερίας», στη φάκα της καλοπέρασης.  Ήταν μια καλοστημένη απάτη.  Τα λεφτά γράφονταν στα δεφτέρια των δανειστών και ο λαός ήταν σε άγνοια για τις επιπτώσεις (αλλα οι εγκληματίες πολιτικοί είχαν επίγνωση).  Τελικά, η  ξένη κατοχή επεκράτησε με οικονομικά όπλα που τα μετατρέψανε σε πολιτική κατοχή με τη βοήθεια Ελληνοφωνων πρακτορων/εγκληματιών.
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλα ο πραγματικός εχθρός δεν αλλάζει (είναι οι τοκογλύφοι με τις Τράπεζες τους και αλλοι κερδοσκόποι). Μας έχουν επιβληθεί με ληστρικές δεσμεύσεις.
- Ν’ αναγνωρίσουμε τις μεθοδεύσεις του εχθρού και να γίνει σωστή ενημέρωση.
- Χρειάζεται ανεξαρτησία από την «Ευρωπαϊκή Ένωση» των Τραπεζών.
- Μια παν-Ευρωπαϊκή ενημέρωση και η συμπαράσταση των άλλων Ευρωπαϊκών λαών είναι απαραίτητη.

Τι ειμαστε;  Έλληνες και μονο Έλληνες.  Όχι όπως πρώτα, Κόκκινοι, Πράσινοι, Κιτρινοι.
Σε ποιον πρέπει να ανήκει η Ελλάδα;  Ποτε έγινε να χάσει κάποιος την πατρίδα χωρίς πόλεμο αλλα μονο με μια απάτη χρηματος;  Είναι δυνατόν να παίξει κάποιος (έστω και Ελληνόφωνος) εχθρός το σπίτι σου στα χαρτιά;
Ν' απολογούμαστε που είμαστε η λεγόμαστε Έλληνες; Που μιλούμε Ελληνικά; Που έχουμε Ελληνικό πολιτισμό;  Που θέλουμε να έχουμε μια πατρίδα Ελληνική;   Να διαπραγματευόμαστε την Ελλάδα;

Ο A. Παπανδρέου φώναζε:   «Ο Λαός στην εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση».  Αλλα εμείς να λέμε τώρα: «Ο Λαός στη κυβέρνηση».
- Όχι στα παλιά κόμματα.
- Εφαρμογή σωστής δημοκρατίας.  Εφαρμογή ανιδιοτέλειας στους πολιτικούς.
- Ανάπτυξη μιας καινούργιας και ηθικής κοινωνίας. 

Έχουμε να κάνουμε με δύσκολο εχθρό. Το θηρίο είναι μεγάλο.
- Χρειάζονται:  Ενημέρωση,  Πολιτισμένοι τρόποι, Ηρεμία και Ψυχραιμία,  Οργάνωση και Μεθοδικότητα (Ο αυθορμητισμός είναι κάποτε καλός, αλλα και καταστρεπτικός).
- Είμαστε σκορπισμένοι.  Να ενώσουμε όλα τα ρυάκια σ’ ένα χείμαρρο.
-  Να είμαστε έτοιμοι για τυχόν εκλογές ανά πασα στιγμή:  Ένα (πανελλήνιο) κίνημα ανατροπής και απόκτησης εξουσίας (ενα ετοιμο εκλογικό μέτωπο).
-  Όχι κινήματα διαμαρτυρίας.  Δεν μπορούν να ωφελήσουν γιατί δεν υπάρχει κανεις για ν’ ανταποκριθεί και ν’ αποδώσει δικαιοσύνη.  Ο λαός μονος του να δημιουργήσει ένα καινούργιο πολιτικο-κοινωνικό οικοδόμημα.
- Ανυπακοή σε ανήθικους κανονισμούς.
- Ένα κοινωνικό κίνημα αλληλεγγύης (αγάπης).

Στο σημείο που φτάσαμε, η ετοιμότητα για θυσία φαίνεται να είναι απαραίτητη.  Ο Λεωνίδας άνοιξε το δρόμο για τη νίκες του Μαραθώνα και Σαλαμίνας.
Ν’ αρπάξουμε την «Ελλάδα» από τ’ αυτι και να τη σώσουμε, θέλει δεν θέλει.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Στένεψαν τα πράγματα.  Να βλέπουμε του άλλους Έλληνες σαν αδέλφια μας, σαν οικογένεια.  Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε ένα αδελφό η μια αδελφή.
- Οι άνθρωποι όταν είναι άνεργοι (και άστεγοι) μειονονται σε σημείο που δεν έχουν τη θέληση να ζουν.  Η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας είναι απαραίτητη. Η αξιοπρέπεια είναι ο στυλοβάτης της ψυχικής υγείας.
- Η παροχή φαγητού (και άλλων αναγκαίων) να συνοδεύεται με την αναγνώριση ότι οι ταλαιπωρημένοι δεν είναι προσωπικές αποτυχίες αλλα είναι θύματα κοινωνικών εγκλημάτων.  
- Η βοήθεια είναι αγώνας δικαιοσύνης, δικαιοσύνη για όλους τους Έλληνες. 

Η αλληλεγγύη είναι έκφραση αγάπης, που
- εξομοιώνει τον βοηθούντα με τον βοηθούμενο, 
δηλαδή εξυψώνει και τους δυο και 
έτσι γίνονται συναγωνιστές στον ίδιο αγώνα δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου