Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Δεν φοβίζει… πλέον η Τουρκία!!!!


8 January 2013 Blog

 Δεν φοβίζει… πλέον η Τουρκία!!!!
του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Αν έβγαινες πριν μερικά χρόνια και έλεγες στον μέσο Έλληνα ότι η Ελλάδα έχει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα σου έβαζαν την ταμπέλα, του τρελού εθνικιστή που ομφαλοσκοπεί. Ωστόσο τα τελευταία δυόμισι χρόνια ήρθαν τα πάνω κάτω και πλέον όλο και περισσότερα στοιχεία συνηγορούν, ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο στο υπέδαφος της, 30 φορές μεγαλύτερο από το εξωτερικό χρέος της!!!  Αντί η συγκεκριμένη εκτίμηση να μεταβάλει ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ σε…………
σπουδαίο γεωπολιτικό παίκτη στην περιοχή, η Ελλάδα έχει γίνει δέσμια της ετσιθελικής προσπάθειας ενός παρωχημένου πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου, το οποίο είναι διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι και εκβιάζεται, να παραμείνει στα πράγματα… Είναι πλέον σαφέστατο πως όλοι οι «δυνατοί» αυτού του κόσμου θέλουν για τον εαυτό τους τα ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα. Μόνο που τα θέλουν σε τιμή ευκαιρίας και έναντι πινακίου φακής… Για να το καταφέρουν αυτό βρήκαν σύμμαχο την διεφθαρμένη ελίτ της χώρας, δημιούργησαν  μια τεχνητή οικονομική κρίση, μετέτρεψαν τα ομόλογα σε δάνεια και αυτή τη στιγμή, αντί να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εμείς, δεχόμαστε εντολές από τους Γερμανούς!!!
Αν όμως ο μέσος Έλληνας σταματήσει να λειτουργεί σαν απαίδευτο πρόβατο και παρακολουθήσει με προσοχή τι συμβαίνει, μόνο τότε θα καταφέρει να αποκτήσει ρεαλιστική και σωστή εκτίμηση των πραγμάτων.
Στις Ελληνικές θάλασσες τον τελευταίο καιρό επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για ύπαρξη τεραστίων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, των οποίων -σύμφωνα με τους ειδικούς- το κόστος εξόρυξής θα είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση μ’ εκείνο της Βόρειας Θάλασσας, το οποίο σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση λόγω Κίνας και Ινδίας, δημιουργεί ελκυστική τιμή πώλησης και αυξημένα κέρδη. Με λίγα λόγια έχουμε τεράστιο πλούτο τον οποίο εάν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τότε η χώρα θα μπορούσε να πάψει να είναι προτεκτοράτο.
Τα πετρέλαια του Αιγαίου, της Νότιας Κρήτης και του Ιονίου σε συνδυασμό με τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα τα οποία έχουν βρεθεί στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου δημιουργούν ένα εκρηκτικό γεωστρατηγικό μίγμα στην περιοχή μας.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η φτωχή ενεργειακά Ελλάδα ξαφνικά βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και μάλιστα σε μια εποχή όπου το πλέον δυσεύρετο φυσικό προϊόν είναι το πετρέλαιο. Είναι δυνατόν οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, να μην φρόντιζαν, ώστε όλος αυτός ο πλούτος να περιέλθει υπό τον έλεγχο τους με τον έναν η τον άλλον τρόπο; Υπήρχε περίπτωση να μην φρόντιζαν, ώστε η Ελλάδα να αποδεχτεί χωρίς αντίρρηση τις όποιες αποφάσεις τους για την τύχη των κοιτασμάτων;
Ο Ψυχρός Πόλεμος, τότε που η πολιτική των Αμερικανών αφορούσε στη συνολική αντιπαράθεση με τη σοβιετική Ρωσία, είναι πια μακρινό παρελθόν. Τα συμφέροντα παραμένουν τα ίδια, με διαφορετικό «περιτύλιγμα»… Σήμερα, η αντιπαράθεση εστιάζει στα ενεργειακά. Σύμφωνα με την Εβραϊκή διπλωματία, τα συμφέροντα παραμένουν τα ίδια, ωστόσο οι σύμμαχοι μπορούν ν’ αλλάξουν… Για ακόμα μία φορά το Αιγαίο βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Οι διεργασίες για τη μοιρασιά των πετρελαίων του Αιγαίου έχουν ξεκινήσει πυρετωδώς την ώρα της οικονομικής κρίσης και του ΔΝΤ. Κακή συγκυρία για την Ελλάδα… Ας πρόσεχε… Ας μην ψήφιζε Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου… Οι γερμανικές «χοντράδες» του στυλ –«μπατιρο-Έλληνες, πουλήστε την Ακρόπολη και τα νησιά σας»…– φαντάζουν αστεία καφενειακού χαρακτήρα μπροστά στην σφοδρή επιθυμία των Αμερικανών για εκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου κατά συντριπτικό ποσοστό από εκείνους… Θεωρείτε ότι οι ξαφνικές επιθέσεις φιλίας της Μέρκελ και του Ομπάμα προς την Ελλάδα, είναι τυχαίες; Αφήστε που ακόμα και ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουεν Τζιαμπάο πριν από λίγο καιρό διαμήνυσε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν θα επιτρέψει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ειδάλλως θα σταματήσει να αγοράζει Γερμανικά ομόλογα…Αυτοί που πραγματικά έχουν φάει τα λυσακά τους είναι οι γείτονες μας οι Τούρκοι… Βλέπουν ότι οι συσχετισμοί δεν τους ευνοούν και ξεκίνησαν ξανά τους γνωστούς λεονταρισμούς… Θα έπρεπε να γνωρίζουν οι γείτονες βέβαια (που το γνωρίζουν), πως όταν τους δινόταν η Κωνσταντινούπολη, έχαναν αυτομάτως το Αιγαίο… Και τα δύο δεν γινόταν να τα πάρουν… Όπως δεν μας άφησαν τα πάρουμε ούτε εμείς το 1922…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου