Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Ινφογνώμων Πολιτικά: Μόνιμη παρουσία 10 πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο σχεδιάζει η ΜόσχαΜόνιμη παρουσία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Μεσόγειο σχεδιάζει η Ρωσία, αποκάλυψε στρατιωτικός αξιωματούχος στο πρακτορείο, Ria Novosti.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, στο Γενικό Επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων  σχεδιάζουν να αναλάβει την μόνιμη παρουσία "ομάδα αποτελούμενη από 10 πολεμικά πλοία και των τριών ρωσικών στόλων, παρόμοια με εκείνη που διεξήγαγε ασκήσεις  στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου, κοντά στην ακτή της Συρίας, τους τελευταίους έξι μήνες"
Επίσης, συζητούνται ακόμη οι πιθανότητες για εκ περιτροπής λειτουργία των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων, χρησιμοποιώντας ως σημεία ανεφοδιασμού λιμάνια  σε Κύπρο, Μαυροβούνιο, Ελλάδα και Συρία.
Ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού, δήλωσε  νωρίτερα ότι η Ρωσία χρειάζεται την μόνιμη παρουσία του στόλου της στη Μεσόγειο Θάλασσα, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας στην περιοχή.
Η Σοβιετική Ένωση διατηρούσε την 5η  Ναυτική Μοίρα του στόλου της στη Μεσόγειο από το 1967 μέχρι το 1992, με στόχο την αντιμετώπιση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
H Ρωσία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου