Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Σκόπια κατά της ανέγερσηςν ορθόδοξης εκλησίας

Στα Σκόπια

Διαδηλώσεις κατά ανέγερσης ορθόδοξης εκκλησίας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009 07:00

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, μεταξύ φοιτητών της αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου των Σκοπίων, οι οποίοι διαδήλωναν κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για την ανέγερση ορθόδοξης εκκλησίας στην πλατεία της πόλης και «αντιδιαδηλωτών» οι οποίοι τάσσονται υπέρ της ανέγερσης εκκλησίας.

Τα επεισόδια καταδίκασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος άφησε αιχμές για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) ότι υποκίνησε φοιτητές και νεαρούς να διαδηλώσουν κατά των σχεδίων της κυβέρνησής του για την ανέγερση εκκλησίας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και κατονόμασε γνωστό καθηγητή της αρχιτεκτονικής σχολής, ο οποίος αντιτίθεται στα σχέδιά του.

Ο κ. Γκρούεφσκι απέρριψε την πιθανότητα συμμετοχής οπαδών του κόμματος του, VMRO-DPMNE, στις τάξεις των «αντιδιαδηλωτών» και πρόσθεσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησής του για ανέγερση εκκλησίας στην πλατεία των Σκοπίων θα προχωρήσει κανονικά.

Ο αντιπρόεδρος του SDSM, Γιάνι Μακραντούλι, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι και την υπουργό Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, για «φασιστική νοοτροπία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου