Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Δικαστική τορπίλη στο Μαξίμου

Η υπόθεση Παυλίδη πάει στη Βουλή καθώς ο ανακριτής δεν πείστηκε ότι δεν εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Αιγαίου στην υπόθεση εκβιασμού του εφοπλιστή Φ.Μανούση. Κλειδί η αποπληρωμή δανείου από την κόρη του16:08

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Οι περίεργες συναλλαγές της κόρης του Αρ.Παυλίδη την περίοδο που ο εφοπλιστής Μανούσης κατήγγειλε ότι ήταν θύμα εκβιασμού, στέλνουν την υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου και του στενού συνεργάτη του Παν.Ζαχαρίου στη Βουλή, σε ένα ακόμη χαστούκι στην κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δικαστική τορπίλη στο Μαξίμου
Συγκεκριμένα, ο 20ος ανακριτής Απόστολος Ζαβιτσάνος διαβίβασε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το σκέλος της δικογραφίας που εμπλέκει τον πρώην υπουργό, όπως ορίζει το Σύνταγμα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης είχε καταγγείλει εκβιασμό και ότι έδωσε στον συνεργάτη του υπουργού μεγάλο ποσό για να μπουν τα πλοία της SAOS στην άγονη γραμμή, λίγες ημέρες πριν η κόρη του υπουργού αποπληρώσει 100.000 δανείου που είχε πάρει για αγορά ακινήτου, ενώ αντίστοιχες κινήσεις φέρεται να είχε κάνει και ο συνεργάτης του.

Ο κ. Παυλίδης ως μάρτυρας είχε προσκομίσει παραστατικά και αποδείξεις για το ποσό των 100.000 ευρώ, με το οποίο αποπληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τραπεζικό δάνειο, με το οποίο αγόρασε το ακίνητό της η κόρη του. Ισχυριζόταν στην κατάθεσή του ότι το ποσό των 100.000 ευρώ το δάνεισε στην κόρη του συγγενικό τους πρόσωπο, που ζει στο εξωτερικό και στη συνέχεια εκταμιεύτηκε ισόποσο τραπεζικό δάνειο, το οποίο αποπληρώθηκε πολύ σύντομα, επειδή ο συγγενής τους δεν ήθελε να του επιστρέψουν τα χρήματα που είχε δώσει.

Ο στενός συνεργάτης του κ.Ζαχαρίου που φέρεται να ήταν ο ενδιάμεσος αφέθηκε την Τετάρτη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 30.000 ευρώ, ενώ μετά την απολογία του έκανε λόγο για «σκευωρία». Σημειώνεται ότι και ο Φ.Μανούσης δεν είναι άσχετος με τη Νέα Δημοκρατία καθώς επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν γ.γ. στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Συνολικά ο εφοπλιστής ισχυρίζεται ότι έδωσε στον στενό συνεργάτη του κ. Παυλίδη επιταγές και μετρητά, που αγγίζουν τις 800 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να αναλάβουν τα δρομολόγια των άγονων γραμμών του Αιγαίου, ενώ σε δηλώσεις που έκανε την ημέρα που κατέθετε στον ανακριτή, είχε επιρρίψει τις ευθύνες για την υπόθεση της εκβίασης στον πρώην υπουργό, λέγοντας: «Ο Ζαχαρίου είναι ενεργούμενο του Παυλίδη. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Αυτός με έστειλε στον Ζαχαρίου και μου είπε προσπάθησε να τα βρεις. Εχω καταθέσει στοιχεία στον ανακριτή που αποδεικνύουν τις παράνομες πράξεις του κ. Παυλίδη».

Η υπόθεση ξεκίνησε δικαστικά τον Απρίλιο του 2007, όταν ο κ. Παυλίδης έστειλε δισέλιδη επιστολή στον εισαγγελέα του ΑΠ, Γ. Σανιδά, καταγγέλλοντας ότι δεχόταν απειλές και έμμεσους εκβιασμούς από τον εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας, κ. Μανούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου