Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου

Προβλήματα στην τροφοδοσία των Βαλκανίων με φυσικό αέριο μετά από έκρηξη σε αγωγό

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009  [ 12:20 ]Φωτογραφία αρχείου
ΕκτύπωσηΑποστολή με Email
Μικρό μέγεθος γραμματοσειράςΜεσαίο μέγεθος γραμματοσειράςΜεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς
Προσθήκη στο DeliciousΠροσθήκη στο DiggΠροσθήκη στο FacebookΠροσθήκη στο NewsvineBookmark

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε αγωγό φυσικού αερίου στην περιοχή της Υπερδνειστερίας, στο Μόλδοβα, προκαλώντας διακοπή της αποστολής φυσικού αερίου προς τα Βαλκάνια, ανακοίνωσε η τοπική εταιρεία μεταφοράς Tiraspoltransgaz.

«Η αποστολή ρωσικού φυσικού αερίου προς τα Βαλκάνια έχει διακοπεί», δήλωσε υπεύθυνος της Tiraspoltransgaz, προσθέτοντας ότι οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ξεκινήσει, αλλά είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριθεί πόσος χρόνος θα χρειασθεί για την ολοκλήρωσή τους.

Η υπηρεσία Τύπου της Gazprom δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει την κατάσταση.

Η Βουλγαρία εξακολουθεί να λαμβάνει κανονικά φυσικό αέριο, δήλωσε ο πρόεδρος της βουλγαρικής εταιρίας φυσικού αερίου Ντιμίταρ Γκόγκοφ. 

«Σε αυτό το στάδιο η πίεση δεν έχει μειωθεί και οι ποσότητες φυσικού αερίου που αποστέλλονται στη Βουλγαρία δεν έχει μειωθεί», είπε.

Ωστόσο, οι αποστολές φυσικού αερίου προς τη Βουλγαρία θα μειωθούν έπειτα από την έκρηξη, αλλά «δεν θα γίνει αισθητό στους καταναλωτές διότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα δικά της αποθέματα», δήλωσε στο βουλγαρικό ραδιόφωνο ο διευθυντής της βουλγαρικής εταιρείας μεταφοράς Bulgartransgaz Ανγκελ Σεμερτζίεφ.

Το ρωσικό φυσικό αέριο που περνά από την Ουκρανία κι τον Μόλδοβα και μέσω της Βουλγαρίας κατευθύνεται προς την Τουρκία, την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου