Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Μηδενική ανταπόκριση της ΕΕ στο ελληνικό αίτημα για την παράνομη μετανάστευση

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν άνευ όρων την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Γιατί διαμαρτύρονται όταν άλλες χώρες δεν πιέζουν την Τουρκία για ένα ελληνικό πρόβλημα;

Μηδενική ανταπόκριση της ΕΕ στο ελληνικό αίτημα για την παράνομη μετανάστευση

Κλειστές βρήκε τις πόρτες της Ευρώπης ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής στην προσπάθειά του να εγκριθούν κονδύλια για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης που βρίσκεται σε έξαρση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επικαλούμενοι την διεθνή οικονομική κρίση, αρνήθηκαν να εγκρίνουν κονδύλια, παρά τις έντονες προσπάθειας της ελληνικής, ιταλικής, κυπριακής και μαλτέζικης πλευράς.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επεφύλαξαν, επίσης, χλιαρή υποδοχή στις εκκλήσεις του πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει η ΕΕ με κοινές άμεσες δράσεις το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, θωρακίζοντας τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Επιπλέον δεν έτυχαν θερμής αντιμετώπισης και τα ελληνικά - κυρίως - επιχειρήματα για άσκηση πίεσης στην Τουρκία, προκειμένου η γειτονική χώρα να εφαρμόσει τις συμφωνίες επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών που προέρχονται από το έδαφός της.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι «η αποτυχία στις Βρυξέλλες με τη γενικολογία στη Σύνοδο Κορυφής δεν είναι τυχαία».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη προετοιμασίας και αδράνεια. «Η Ελλάδα ζητά οικονομική και πολιτική στήριξη, ενώ δεν έχει προετοιμάσει το έδαφος [...]».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου