Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Καρατζαφέρης για Ελεύθερο Τύπο

Και μόνος του θα επιδιώξει ο Γ.Καρατζαφέρης να αποκτήσει τον έλεγχο της εφημερίδας, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη, αλλά... μετά την εκκαθάριση! Υπέρ της ποινικοποίησης της κουκούλας, των καμερών, αλλά και κατά των κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών!12:53

Και μόνος του θα επιδιώξει ο Γ.Καρατζαφέρης να αποκτήσει τον έλεγχο της εφημερίδας, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη, αλλά... μετά την εκκαθάριση! Υπέρ της ποινικοποίησης της κουκούλας, των καμερών, αλλά και κατά των κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών!

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ant1 το πρωί ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε ότι ζήτησε να δημιουργηθεί ένα σχήμα από εκδότες που ιστορικά συνέβαλαν στην δημιουργία της για να μην πάψει να υπάρχει η ιστορική Εφημερίδα «νοικοκυρεμένα και χωρίς σπατάλες. Η παράταξη τη χρειάζεται, αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής ακουμπά μόνον στον κ. Αλαφούζο», σημείωσε.


Καρατζαφέρης για Ελεύθερο Τύπο

Δεν έμεινε ωστόσο εκεί αλλά τόνισε ότι ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο εγχείρημα και μόνος του! «Δεν θέλω να αφήσω στην λήθη της Ιστορίας αυτόν τον τίτλο. Όταν θα γίνει η εκκαθάριση θα δούμε τι θα κάνουμε», είπε, ενώ απέρριψε την αιτίαση ότι με δεδομένο ότι ήδη έχει τηλεοπτικό σταθμό και την εφημερίδα Α1 ίσως κατηγορηθεί για φαινόμενα τύπου Μπερλοσκόνι.

«Δεν νομίζω ότι είναι φαινόμενο συγκέντρωσης των MEDIA το να θέλεις να σώσεις αυτό το ιστορικό όνομα, εξάλλου εγώ είμαι πάρα πολλά χρόνια δημοσιογράφος, από το 1963. Πιστεύω ότι η κατοχή μίας εφημερίδας από μία πολιτική παράταξη την απελευθερώνει από τα δεσμά των διαφόρων εκδοτών. Και το ΚΚΕ έχει τον 902 Αριστερά σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, αλλά και τον Ριζοσπάστη και τον Οδηγητή και άλλα έντυπα, όπως επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και την Αυγή», σημείωσε.

«Πρέπει να αποτρέπει»
Σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις κουκούλες αλλά και τη χρήση των καμερών από τις αρχές Ασφαλείας, ο κ.Καρατζαφέρης σημείωσε ότι είναι «σαφώς υπέρ» αλλά πρέπει να γίνουν αλλαγές προς το αυστηρότερο. «Πρέπει να αποτρέπει την χρήση της κουκούλας όχι να επιβάλλει μία αυστηρότερη ποινή στην περίπτωση που υπήρξε και χρήση της. Τι να το κάνουμε αυτό όταν η παραβατική πράξη έχει ήδη συντελεσθεί;» αναρρωτήθηκε.

Σημείωσε επίσης ότι τάσσεται υπέρ της χρήσης κάμερας από τις αστυνομικές δυνάμεις σε μία διαδήλωση. «Εξάλλου όταν διαδηλώνεις, διαδηλώνεις για να σε δούνε, αλλά είμαι αντίθετος στην χρήση των σταθερών καμερών, γιατί πιστεύω ότι παραβιάζεται το απόρρητο της προσωπικής ζωής του κάθε πολίτη».

Αμεση επαναπροώθηση αντί «φιλοξενίας»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τάχθηκε επίσης υπέρ της άμεσης αυστηροποίησης στη φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. «Δεν μπορεί να συγκεντρώνουμε εδώ στην Ελλάδα χιλιάδες λαθρομετανάστες κάθε χρόνο και να επιβαρυνόμαστε με την φύλαξή τους και η Ευρώπη να κωφεύει σε αυτό. Έχει γίνει η Ελλάδα για την Ευρώπη ότι ο Αγ. Παντελεήμονας για την Αττική», είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, απέρριψε και μάλιστα... για δεύτερη φορά την πρόταση δημιουργίας κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών, καθώς θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο. «Είναι μια πρόταση του Ανδρεουλάκου πριν από 15 χρόνια την οποία και τότε είχα απορρίψει, προτιμώ την επαναπροώθηση. Θα τους μαζεύουμε σε ένα στρατόπεδο και θα τους φυλάμε για 3,6 ή 12 μήνες και μετά;» σημείωσε.

«Η κυβέρνηση αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να κλείσει την τρύπα στα σύνορά μας. ... δεν πιστεύω να μπορεί κανείς να περάσει τόσο εύκολα μέσα στα σύνορα του Ισραήλ το οποίο είναι μια σοβαρή χώρα, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και για την χώρα μας;» κατέληξε.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=4278994


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου