Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

«ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

EΠΕΙΔΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΝΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ «ΦΛΟΓΟΒΟΛΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ (!!!) ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟΣΔΕΚΤΕΣ ( ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥΣ Ή ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥΣ) ΜΙΑ «ΦΛΟΓΟΒΟΛΗ» ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΛΟΓΟΒΟΛΗ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΜΕΝΗ Ή ΔΥΣΜΕΝΗ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑ (..ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΟΒΟΛΗ ΝΟΥΜΕΡΟ 2) .

Ο ΦΛΟΓΟΒΟΛΟΣ.

*** Κάθε φορά που διαβάζουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων των Eπιθεωρητών–Eλεγκτών του Δημοσίου, που προίσταται ο κ.Ρακιντζής, μας ανεβαίνει επικίνδυνα η πίεση, κάτι που ασφαλώς δεν συμβαίνει στους υπεύθυνους πάσης φύσεως «εξουσιαστές», αφού δεν επεμβαίνουν άμεσα στις «απίστευτες» διαπιστώσεις των Ελεγκτών, οι οποίες εξοργίζουν, δηλαδή δεν τους «ιδρώνει το αυτί» και προφανώς τα «γράφουν όλα στα παλιά τους τα παπούτσια»,για να μη πούμε τίποτε χυδαιότερο.

Τελευταία διαβάσαμε στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» για την διαφθορά, τις ατασθαλίες, την εξαπάτηση και την φοροδιαφυγή, που «βασιλεύει» στα 9.800 (!!!) ευαγή Ιδρύματα, τα οποία δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Mάλιστα ορισμένων Ιδρυμάτων η περιουσία είναι τεράστια αφού πχ.το Ασυλο Ανιάτων έχει 500 ακίνητα, το Πτωχοκομείο Αθηνών 700 ακίνητα, ο Ερυθρός Σταυρός 3.000 (!!!) ακίνητα κλπ.

Από τον τυπικό έλεγχο νομιμότητας (..και όχι από τον «εισαγγελικό»,που θα έπρεπε μονίμως να πραγματοποιείται !!!!) διαπιστώθηκε, ότι τα περισσότερα Ιδρύματα δεν υποβάλλουν απολογισμό ή λογοδοσία, αφού πχ. το Ασυλο Ανιάτων δεν έχει υποβάλει εδώ και 25 (!!!) χρόνια, δεν εκτελούνται οι όροι και οι σκοποί της κάθε διαθήκης και πολλές ενέργειες των Διοικήσεών τους είναι παράνομες. Επίσης έχουν εντοπισθεί ατασθαλίες και κακή διαχείριση, αφού πχ. στην κληρονομιά κάποιας Σοφίας Κωνσταντινίδου προέκυψε έλλειμμα 8.000 ευρώ και στο Ιδρυμα Ελένης Φωκά στη Κεφαλληνία καταβλήθηκε ποσό 51.000 ευρώ στον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Μητροπολίτη Κεφαλληνίας !!!!

Πλέον αυτών ορισμένες Δκσεις μειώνουν τα μισθώματα (…. προφανώς των «ημετέρων» ) με συνέπεια να έχουν σημαντικές ζημιές, ενώ δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις και δεν αποδίδεται ο φόρος εισοδήματος, με φυσικό αποτέλεσμα ο Υπουργός Οικονομικών να μη έχει χρήματα στο δημόσιο «κορβανά» και να αναγκάζεται να «φεσώνει», όποιον βρεί μπροστά του και κυρίως τους μισθωτούς και συνταξιούχους, που είναι «του χεριού του», προκειμένου να καλύπτει τα «απύθμενα» ελλείμματα του κράτους, που δημιουργούνται --από ανάλογες με τις παραπάνω ενέργειες-- από πολλούς άλλους; Eλληνες «έχοντες και κατέχοντες». Από την άλλη πλευρά πραγματικός πακτωλός χρημάτων «ρέει» πλάι στον Υπουργό Οικονομικών τελείως ανεκμετάλευτος, αν υπολογίσει και τα 250.000 «ξέφραγα» και ανεξέλεγκτα ακίνητα και τα δισεκατομμυρίων ευρώ κινητά περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η Εκκλησία, αλλά και τα χιλιάδες ακίνητα και τα εκατομμυρίων ευρώ κινητά περιουσιακά των Μοναστηριών, που είναι πιθανόν να λυμαίνονται ( ..χωρίς να βάλουμε το χέρι μας στο Ευαγγέλιο) γνωστά ή άγνωστα «λαμόγια» ή τυχόν «νταβατζήδες», που κατήγγειλε ο οξυδερκής Πρωθυπουργός, αλλά δεν κατάφερε μέχρι τώρα να τους «βάλει στο χέρι» και έτσι συνεχίζουν να ευδοκιμούν στο ελληνικό κράτος ( ή b…….γαλλιστί). Εμείς πάντως περιμένουμε ο συμπαθέστατος κ.Πρωθυπουργός να συνεχίσει την «επανίδρυση » του Κράτους από αυτούς τους τρείς (3) τομείς, που παρουσιάζουν «πεδίον δράσεως μέγα» και κατά σύμπτωση παρακολουθούνται από θρησκευόμενους ανθρώπους, οι οποίοι –εκτιμούμε- ότι δεν πρόκειται να «αντιδράσουν» σε οποιαδήποτε κρατική επέμβαση, καθόσον θα πρέπει να έχουν ενστερνισθεί τις εντολές «ου κλέψεις», «ου ψευδομαρτυρήσεις» κλπ. Λέμε να συνεχίσει ο κ.Πρωθυπουργός την «επανίδρυση» του Κράτους καi όχι να την ξεκινήσει, διότι όπως υποστηρίξαμε στο προηγούμενο Φύλλο της «ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», θα πρέπει (..για να μη «ευλογάμε τα γένια μας »),να την ξεκινήσει από την διακοπή της αναξιοκρατικής ανάκλησης εκατοντάδων Αποστράτων Αξκών, που αποτελούν κατά την άποψη μας το «όνειδος» ( ..για να μη χρησιμοποιήσουμε χυδαιότερη λέξη ) του Στρατεύματος, αφού δεν πρόκειται να βρεί καμία αντίδραση από τους στρατιωτικούς. Διότι οι στρατιωτικοί έχουν μάθει να εκτελούν τις διαταγές των εκάστοτε προισταμένων τους ευπειθώς, πιστοί στο δόγμα που επικρατεί : « Εκτελούμε γιά να μη εκτάκτως αποστρατευθούμε ….και μετά σφόδρα πικραθούμε». Και το δόγμα αυτό το τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια, αποφεύγοντας «όπως ο διάβολος το λιβάνι» τους Αποστράτους που βγάζουν « τυχόν άπλυτα στην φόρα» και εμάς ασφαλώς, αφού για όσα γράφουμε γιαυτούς «ποιούν την νύσσα» και δεν απαντούν, ενώ κάθε φορά που μεταβαίνουμε στο εξωτερικό οι ΑΚΑΜ (Στρ.Ακόλουθοι ΕΔ) περιέργως «εξαφανίζονται».

Τώρα όσο αφορά τον Υπουργό των Οικονομικών, ελπίζουμε, να έχει ήδη ζητήσει την άμεση επέμβαση των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών, γιά όσα καταγγέλλουν οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές Δκσεως για τα «ανονήματα» των ευαγών Ιδρυμάτων, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένουμε να δημοσιευθούν, ώστε οι χιλιάδες έλληνες ευεργέτες να τα πληροφορηθούν. Και με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την φορολόγηση της ακίνητης και κινητής περιουσίας της Εκκλησίας και των Ιερών Μονών (..ει δυνατόν από 1.1.2009), που υποστηρίζουμε από χρόνια και πρόσφατα υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (…..προφανώς διαβάζοντας την «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» !!!!), ξεχνόντας ότι το Κόμμα του κατήργησε γιά προφανείς λόγους το 2003 (παραμονή εκλογών) την φορολογηση των ενοριακών εσόδων, οι Eλληνες πολίτες θα «απολαύσουν» μειώσεις των φόρων τους ή αυξήσεις των μισθών και συντάξεων τους, αφού πλέον το κρατικό «θησαυροφυλάκιο» θα βρεθεί να είναι «ντίγκα» από ευρώπουλα και τα ελλείματα του δημοσίου που φθάνουν φέτος στο ιλιγγιώδες ποσόν των…θα περιορισθούν και σταδιακά θα μηδενισθούν. !!!! Ιδωμεν. ( Κώστα ακούς ;) (…. Ακολουθεί «φλογοβολική» μαντινάδα της κακιάς ώρας βέβαια!!!) :

« Ο Πρωθυπουργός με το καράβι των εκλογών μονίμως ….αρμενίζει και ο Γιάννης με τα μέτρα του τον λαουτζίκο «τσουρουφλίζει», χωρίς να υπολογίζει , ότι με αυτά τα φορολογικά ίσως να τον μαυρίζει !!

Ας μη ξεχνά ο Πρωθυπουργός, ότι αυτός που την καρέκλα του «γλομπάρει», αν τώρα να του την πάρει, ίσως στο μέλλον να «σαλτάρει» και γιά την Κρήτη να σαλπάρει ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου