Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

20100502 ΓΡΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008 ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Ο Π. Ηφαιστος απαντα στης αποψεις των "νεαρων που καυχωνται για τις λεηλασίες και τις καταστροφές του Δεκεμβρίου 2008":
"[...] Προτιμώ να σταματήσω εδώ επισημαίνοντας ότι θα λειτουργήσετε πολιτικά μόνο αν έχετε χειραφετημένη και επιστημονικά θεμελιωμένη θέση και άποψη για τα πιο πάνω. Όταν έχετε πρόταση για την εθνική ανεξαρτησία (δηλαδή για την συλλογική ελευθερία του ελληνικού λαού), όταν έχετε άποψη για το περιεχόμενο της κοινωνικής δικαιοσύνης που εσείς θέλετε να έχουμε, όταν έχετε πολιτικό πρόγραμμα πολιτικής δράσης που θα διοχετεύσετε με πολιτικό τρόπο που αποκλείει την βία και όταν κατανοήσετε πως ένα συλλογικό ανθρώπινο οικοδόμημα δεν το κατεδαφίζεις ή το εκθεμελιώνεις, αλλά διαρκώς το κτίζεις ανθρωπολογικά, οικονομικά, πολιτισμικά, γλωσσικά και από κάθε άλλη άποψη. Ακόμη η συμμαχία σας με λάθρα εισηγμένα εγκληματικά στοιχεία για να λεηλατήσετε βιοπαλαιστές και οικογενειακές επιχειρήσεις, από τις οποίες εξαρτώνται χιλιάδες εργαζόμενοι, δεν βοηθά σε οτιδήποτε ούτε προωθεί την συμβίωσή μας με γειτονικά έθνη, υπό συνθήκες αλληλοσεβασμού της εκατέρωθεν πολιτισμικής ετερότητας.
Οι παιδαριώδεις ενθουσιασμοί σας συγκροτούν έναν παραλογισμό, ο οποίος εκτός του ότι μας οπισθοδρομεί στην βαρβαρότητα, υπονομεύει και το δικό σας μέλλον. Κάποια στιγμή θα μεγαλώσετε και θα το καταλάβετε, αλλά θα είναι αργά. Υπάρχει περίπτωση, βεβαίως, να μην το καταλάβετε ποτέ και να σας καταπιεί, όπως πολλούς άλλους, μια μαύρη τρύπα. Είναι η μαύρη τρύπα που δημιουργείται όταν κατεδαφιστεί η πολιτεία μιας κοινωνίας. Διαβάστε Θουκυδίδη (για το τι έπαθαν οι Κερκυραίοι όταν καταλύθηκε η Πολιτεία τους) και Αριστοτέλη (για το τι είναι Πολιτεία), αντί να φωνασκείτε στους δρόμους ασυνάρτητα, βάζοντας φωτιές.
Σας χαιρετώ, με την ελπίδα ότι θα σκεφτείτε τα πιο πάνω. Σκεφτείτε ιδίως την πιο φοβερή κατηγορία που διατυπώνω. Ότι η πολιτική σκέψη σας είναι γερασμένη, τουλάχιστον 10.000 χρονών, διότι καταργεί την πολιτική και μας οπισθοδρομεί στην εποχή της βαρβαρότητας. Συμφωνώ, τέλος, ότι κάτι τρίζει κάτω από τα πόδια μας. Τρίζει το έδαφος κάτω από τα δικά σας πόδια, δηλαδή το έδαφος του μέλλοντός σας. Γιατί αυτό το έδαφος τα θεμέλια του οποίου θέλετε να καταστρέψετε είναι κυρίως δικό σας. Καταστρέφοντας τα θεμέλιά του δεν θα μπορείτε να κτίσετε το μέλλον του. Θα αποτελείτε ένα έρμαιο, όπως δυστυχώς είσαστε και σήμερα, χωρίς όπως φαίνεται να το αντιλαμβάνεστε. [...]"
(Παναγιώτης Ήφαιστος, 20.12.2008)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου