Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τυχαία ή σκόπιμα έγινε η δήλωση ;

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010, 23:31:21 | noreply@blogger.com (ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ)Μετάβαση στο πλήρες άρθρο
  
    Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει σε κατοίκους της περιοχής μας δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (25/4/10) σχετικά με την διεκδίκηση περιουσιών των γηγενών Μακεδόνων από Σκοπιανούς πολίτες.
   Σε άρθρο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σαββίδη (αναδημοσιεύεται αυτούσιο στο τεύχος μας) εμπλέκεται η Υφυπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία φέρεται να έχει στείλει επιστολή προς τον επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με την οποία τον ενημερώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει ελληνική ιθαγένεια σε όσους την έχασαν. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι μετά από την επιστολή αυτή της κυρίας Τζάκρη «στα Σκόπια ήδη πανηγυρίζουν».
   Για το θέμα της διεκδίκησης των περιουσιών των γηγενών Μακεδόνων από Σκοπιανούς η εφημερίδα Αδέσμευτη είχε ασχοληθεί στο τεύχος 16 (Μάιος 2008), επισημαίνοντας τους κινδύνους που θα προκύψουν από μια ενδεχόμενη προσφυγή Σκοπιανών πολιτών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για διεκδίκηση περιουσιών που δήθεν τους αφαίρεσε το ελληνικό κράτος μετά τον εμφύλιο πόλεμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου