Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Newsbeast.gr | ΚΟΙΝΩΝΙΑ : «Κατάληψη» Ρώσων στην πλατεία Δαβάκη

Newsbeast.gr | ΚΟΙΝΩΝΙΑ : «Κατάληψη» Ρώσων στην πλατεία Δαβάκη
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011, 15:31

Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής και ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν

«Πίνουν. Παίζουν χαρτιά και φωνάζουν διαρκώς. Κάποιοι ενοχλούν τους περαστικούς και άλλοι είναι πιο ήρεμοι». Αυτά τα λόγια ανήκουν σε έναν κάτοικο της Καλλιθέας. Σε έναν άνθρωπο που έχει επιχείρηση σε πολύ κοντινή απόσταση από την πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Από το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ, η πλατεία Δαβάκη και το πάρκο είναι γεμάτο με Ρώσους που πίνουν. Κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες, διαπληκτίζονται πάνω στο μεθύσι τους. Άλλοι χαρτοπαίζουν στα παγκάκια που βρίσκονται μέσα στο πάρκο, πίνοντας και φωνάζοντας. «Ακούγονται. Τους ακούμε από τα μπαλκόνια αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» λένε κάποιοι από τους κατοίκους στο newsbeast.gr.



Από το πάρκο τα βράδια είναι πολύ δύσκολο να περάσει κανείς. «Δεν είναι ότι επιτίθενται στον κόσμο αλλά όταν κάποιος πίνει, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη συμπεριφορά που θα επιδείξει σε κάποιον που διέρχεται μέσα από αυτό» αναφέρει κάτοικος της περιοχής. Για να τονίσει: «Είναι πολύ δύσκολο να περάσει κοπέλα μέσα από το πάρκο. Δεν λέμε ότι κινδυνεύει αλλά αν της πουν κάτι και εκείνη απαντήσει, σίγουρα το θέμα θα πάρει άλλες διαστάσεις».

Οι Ρώσοι συγκεντρώνονται από το πρωί στην πλατεία Δαβάκη, όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες του newsbeast.gr. Οι κάτοικοι περνούν από κει αλλά κάνουν ότι δεν τους βλέπουν. Με το φως της ημέρας ποιος άλλωστε θα τολμήσει να τους επιτεθεί… Κι αυτό γιατί η πλατεία Δαβάκη βρίσκεται σχεδόν πάνω σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Καλλιθέας, τη Θησέως.



Πάντως, οι Ρώσοι που έχουν κάνει στέκι τους την πλατεία, «χτενίζουν» στην κυριολεξία τους περαστικούς. Κάποιοι μάλιστα τους κοιτούν επίμονα αλλά οι περαστικοί δεν ανταποκρίνονται στα βλέμματά τους. Οι καταστηματάρχες από την άλλη κρατούν τα στόματά τους κλειστά. Ξέρουν ότι η πλατεία έχει μετατραπεί σε στέκι των Ρώσων, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση.



Και η Αστυνομία περιπολεί την περιοχή. Συνήθως αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταθμεύουν ακριβώς απέναντι από την πλατεία αλλά με ένα κάλεσμα στον ασύρματο απομακρύνονται.



Και τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης περνούν από το σημείο αλλά οι έλεγχοι σπάνια γίνονται επί της πλατείας. Ποιος άλλωστε θα απαγορεύσει σε έναν άνθρωπο να κάθεται στην πλατεία… Κανείς. Όμως, μόνο οι κάτοικοι της περιοχής ξέρουν καλά τι περνούν καθημερινά…

http://www.newsbeast.gr/society/arthro/146736/katalipsi-roson-stin-plateia-davaki-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου