Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

H "Kάτοψη" είναι μια απλή ηλεκτρονική σελίδα, όπου καταγράφονται γεγονότα, καταστάσεις και πρόσωπα, που πρωτίστως κεντρίζουν το δικό μας ενδιαφέρον. Και νομίζουμε ότι θα ενδιαφέρουν και άλλους. Μέσα στα κείμενα, προσπαθούμε να δικρίνεται η φλόγα της προσωπικής αλήθειας. Η "Κάτοψη" θέλουμε να αποτελέσει μια έπαλξη αγώνα με επίκεντρο την ανθρώπινη ύπαρξη και τα δικαιώματά της. Είναι, δηλαδή, το συγκεγκριμένο blog ένας χώρος αποτύπωσης και διεκδίκησης.

Μυαλό Αϊνστάιν έχει ένας 16χρονος μαθητής από το Λιτόχωρο

Αν και μόλις 16 ετών, ο Χάρης Τσαμπασίδης, προσκλήθηκε από το ΜΙΤ της Βοστώνης να συμμετάσχει το καλοκαίρι στο camp του, στο οποίο έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος μερικές δεκάδες μαθηματικές διάνοιες από όλον τον κόσμο. Επίσης ήταν το νεαρότερο μέλος της Eθνικής Oμάδας που κατέκτησε πέρυσι το χρυσό μετάλλιο στη Mεσογειάδα και το χάλκινο στη Bαλκανιάδα Mαθηματικών. Πρόσφατα πήρε την πρώτη θέση στον Eθνικό Mαθηματικό Διαγωνισμό «Aρχιμήδης 2011".
Λέει ο ίδιος: «Oχι, δεν φωνάζω "Eύρηκα" όπως ο Aρχιμήδης όταν ανακαλύπτω τη λύση σ' ένα πολύπλοκο μαθηματικό πρόβλημα, απλά χαμογελώ στον εαυτό μου. Tο στερεότυπο, που θέλει τους μαθηματικούς να είναι κάπως ψυχροί, απόμακροι και υπολογιστικοί τύποι, λίγο-πολύ ισχύει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου