Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

TaXalia (Macedonia): Τουρκία:ΚΡΑΤΟΣ-ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Εφ. Ταράφ 26-3-2011
Αρθρογράφος Μεχμέτ Μπαρανσού
¨Μερικούς πρεσβευτές τους σκότωσαν οι δικοί μας¨
Εντυπωσιακή δήλωση από τον Αϊχάν Τσαρκίν που συνελήφθη χτες για την υπόθεση Σουσουρλούκ : Ανοίξτε τον
φάκελο της οργάνωσης ΑΣΑΛΑ . Τους πρεσβευτές μας τους σκότωσε το παρακράτος.
Αϊχάν Τσαρκίν. Τέως στέλεχος ειδικών επιχειρήσεων. Το όνομα του ακούστηκε πρώτη φορά όταν μια μερσεντές είχε τρακάρει με ένα φορτηγό στο Σουσουρλούκ. Δικάστηκε κατηγορούμενος πως διέπραξε δολοφονίες εξ ονόματος του παρακράτους. Όταν τιμωρήθηκε τον απέβαλαν και από την υπηρεσία. Όταν βγήκε από την φυλακή, άρχισε να πουλάει τσάι από μια παράγκα στην παραλία του Κούμκαπί για να τα βγάλει πέρα. Ήρθε ξανά στην επικαιρότητα με τις εντυπωσιακές δηλώσεις που έκανε σχετικά με την περίοδο του ατυχήματος στο Σουσουρλούκ. Χτες συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης. Πριν συλληφθεί το τελευταίο ρεπορτάζ ήταν με την εφημερίδα Ταράφ. Να λοιπόν τα λόγια του Τσαρκίν που δηλώνει πως ¨χρησιμοποιήθηκε¨….
Ας αρχίσουμε πρώτα από την θητεία σας στο Ντιγιαρμπακίρ. Πότε υπηρετήσατε εκεί ;
Στα έτη 1986 με 1990. Ήμασταν η πρώτη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων που πήγαμε. Αργότερα ήρθε και δεύτερη. Η ομάδα του Ιμπραήμ Σαχίν. Αυτοί χάλασαν τις μονάδες. Την εποχή που υπηρετούσα στο Ντιγιαρμπακίρ πήγαινα στο σπίτι μου μεταμφιεσμένος. Δεν υπήρχαν στρατιωτικά καταλύματα και μέναμε στο ενοίκιο. Μέσα στον κόσμο. Κανείς δεν αντιδρούσε εναντίον μας.
Τι συνέβη στο Ντιγιαρμπακίρ και ο κόσμος που δεν αντιδρούσε στο κράτος, αργότερα άρχισε να το φοβάται ;
Εμείς ήμασταν αντίθετοι στις πρακτικές της στρατοχωροφυλακής. Έμπαιναν στα χωριά και εκτελούσαν κόσμο. Εμείς ως ειδικές μονάδες δεν ακολουθούσαμε τις πρακτικές της στρατοχωροφυλακής. Βασάνισαν πολύ τον κόσμο. Στις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ έβαζαν κόσμο να τρώει σκατά.
Όλα τα έκανε ο στρατός ; Δεν μετείχε η αστυνομία σε αυτά ;
Το τμήμα μας στο Ντιγιαρμπακίρ ήταν δίπλα στις φυλακές. Δίπλα στις φυλακές ήταν η Ασφάλεια, Διεύθυνση πληροφοριών. Εκεί υπηρετούσε ο Χανεφί Αβτζί. Και όταν λέμε πληροφορίες εννοούμε βασανιστήρια. Στην Ασφάλεια. Οι τοίχοι τους ήταν δίπλα δίπλα με τις φυλακές. Και δίπλα ήμασταν εμείς. Έπαιρναν τους ανθρώπους από τον διάδρομο των φυλακών μέσα και τους βασάνιζαν. Τότε διευθυντής ήταν ο Νετζντέτ Μενζίρ. Ακόμα και τώρα σαν να ακούω τις κραυγές τους. Οι αστυνομικοί γελούσαν
Τότε νομίζω στην εποχή του Αβτζί άρχισε και η χρήση των μετανοηθέντων ;
Ναι, αυτοί είναι που χρησιμοποιούσαν τους μετανοηθέντες και τους έβαζαν να κάνουν επιχειρήσεις. Έβαζαν τους μετανοηθέντες να κάνουν τις δουλειές τους … Μιλάνε δήθεν για Χεζμπολλάχ. Τι Χεζμπολλάχ μωρέ, όλα αυτοί τα έκαναν. Στην εποχή μου τότε δεν υπήρχε Χεζμπολλάχ. ¨ότι έγινε, έγινε μετά το 1990. Και εγώ το 1990 ήρθα στην Κωνσταντινούπολη. Ήμασταν 13 άτομα στην επιχειρησιακή μονάδα. Σε όλες τις επιχειρήσεις ενάντια στις οργανώσεις εμείς πηγαίναμε. Μας έδιναν τις διευθύνσεις και πραγματοποιούσαμε τις επιχειρήσεις.
Ποιά ήταν η πρώτη σας επιχείρηση, θυμάστε ;
Δεν την ξέχασα. Ήταν μια επιχείρηση ενάντια στην ΤΙΚΚΟ. Τον Κεμάλ Γιαζάρ τον συλλάβαμε τραυματία, Εγώ τον πυροβόλησα. Όλα άρχισαν μετά την απελευθέρωση του Ντουρσούν Καρατάς από τις φυλακές.
Νομίζω μετείχατε και στην σύγκρουση στην περιοχή Μπαχτσελίεβλερ…
Μάλιστα. Εκείνη η σύγκρουση κράτησε 3,5 ώρες. Μάλιστα υπήρχαν και δύο γυναίκες μέσα που τις πήραμε. Εκεί πέρα εγώ χτύπησα τρεις αστυνομικούς. Διότι εκεί υπήρχαν παιδιά. Μιλήσαμε με αυτούς που ήταν μέσα. Τους είπαμε ¨αφήστε τις γυναίκες και τα παιδιά και δεν θα κάνουμε τίποτε¨. Με πίστεψαν και άφησαν τα παιδιά. Τότε άρχισαν οι δικοί μας να πυροβολούνε. Τους χτύπησα στα χέρια.
Η εκτέλεση των Σινάν Κουκούλ και Σαμπαχάτ Καρατάς που λέγεται πως θα περνούσαν επικεφαλής στην οργάνωση Dev-Sol, είχε γίνει μήπως μετά από οδηγία του παρακράτους στην οργάνωση ;
Ο Σινάν Κουκούλ θα γινόταν αρχηγός, για αυτό δολοφονήθηκε. Ποιον θα ρωτήσουν για αυτό ; Τον Φικρέτ Ισικαραλάρ. Αυτός τα ξέρει καλύτερα από όλα. Ήταν από τους επικεφαλής της Dev-Sol.
Ας πάμε στην επιχείρηση Μπεντρί Γαγάν. Είχαν μιλήσει για σύγκρουση αλλά στο βιβλίο μου με τίτλο ¨Μεσιέ¨ δημοσίευσα την νεκροψία. Αποκαλυπτόταν εκεί πως τον είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι.
Κατά την επιχείρηση αυτή εγώ βρισκόμουν αλλού. Όταν πήγα επιτόπου όλα είχαν τελειώσει. Μάλιστα υπήρχαν και δύο παιδιά, τα οποία βγήκαν σώα από την σύρραξη. Δεν μπήκα καν μέσα. Εγώ ήμουν που παρέλαβα τα παιδιά έξω. Εκείνο το περιστατικό ήταν μια εκτέλεση
Ο Ντουρσούν Καρατάς πως σώθηκε ;
Ο Καρατάς αντιλαμβανόμενος εκείνες τις επιχειρήσεις σώθηκε. Αργότερα τον έβαλαν να γαζώνει αστυνομικούς. Όλοι τα τότε στελέχη πληροφοριών της αστυνομίας και οι αρμόδιοι της ΜΙΤ πρέπει να συλληφθούν και να ερευνηθούνε.
Το κράτος τον έβαλε να γαζώσει τους αστυνομικούς ;
Στο Καγίτχανε σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί. Στο ποτάμι Τσιρπιτζί, στο Σεχρέμινι, σε κάθε σημείο σκοτώθηκαν αστυνομικοί. Μετά τους θανάτους αστυνομικών μας έβαζαν να κάνουμε επιχειρήσεις. Όλα άρχισαν αφού έβγαλαν από τις φυλακές τον Ντουρσούν Καρατάς. Δεν είναι αγάπη για την πατρίδα αυτό. Οι ίδιοι παρήγαγαν την τρομοκρατία, και τους ήρωες. Πέθαναν πολλοί αστυνομικοί. Τώρα πρέπει όλα αυτά να αποκαλυφθούνε. Αυτοί τους είχαν βάλει να γαζώσουν την ομάδα της τροχαίας. Όλα αυτοί τα έκαναν.
………………….
Γιατί δεν ανοίγετε τον φάκελο της οργάνωσης ΑΣΑΛΑ . Μπείτε στα αρχεία. Ποιος σκότωσε τους πρέσβεις μας ;
Ποιος τους σκότωσε ;
Ο Τσατλί κατάλαβε ότι χρησιμοποιήθηκε στο αρμενικό θέμα. Οι ίδιοι αυτοί είναι που σκότωσαν τους πρέσβεις μας. Η υπόθεση αυτή εκτείνεται μέχρι το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Και εκεί υπάρχει μια Εργκενέκον. Θέλουμε να επιτεθούμε στους Αρμένιους ; Κάνουμε μια δολοφονία, τραβάς τις φωτογραφίες και το φταίξιμο πέφτει στους Αρμένιους. Την εποχή της Τσιλλέρ δόθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους κάθε είδους αρμοδιότητα. Τους δόθηκε κάθε είδους διαβατήριο. Αυτά είναι καταγεγραμμένα στα αρχεία. Ο Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε πως ¨δεν μπορώ να ανακοινώσω τι έγινε στις 12 Μαρτίου, είναι κρατικό μυστικό¨. Τι κρατικό μυστικό…Αυτοί είναι μια συμμορία στην οποία μετέχουν και πολιτικοί. Θα ήθελα να μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μεχμέτ Αγάρ ενώπιον της δικαιοσύνης. Ας έρθουν όλοι εκεί. Εγώ δεν λέω ότι έχω δίκιο. Δολοφόνος θες ; Εντάξει δολοφόνος είμαι. Ας ανοίξουν όμως και τους φακέλους τόσων και τόσων άθλιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου