Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

2ος Παγκόσμιος Πόλεμος 1942- Ευρωπαϊκή Κρίση Χρέους 2012

Μελέτη ενός φίλου

2ος Παγκόσμιος Πόλεμος 1942- Ευρωπαϊκή Κρίση Χρέους (ΕΚΧ) 2012


2ΠΠ: Ο Άξονας, δηλαδή η Γερμανία με τις συμμαχικές της χώρες Αυστρία, Φινλανδία, Ολλανδία και τους δορυφόρους Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, απαιτούν από την υπόλοιπη Ευρώπη την παράδοση της κυριαρχίας και τον οικονομικό έλεγχο της Ηπείρου.
ΕΚΧ: Η Γερμανία με τις συμμαχικές της χώρες Αυστρία, Φινλανδία, Ολλανδία και τους δορυφόρους Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, απαιτούν από την υπόλοιπη Ευρώπη την παράδοση της κυριαρχίας και τον οικονομικό έλεγχο της Ηπείρου.


2ΠΠ: Η Γαλλία, στην αρχή αντιστέκεται στον γερμανικό επεκτατισμό, δεν προβάλει όμως καμία ουσιαστική αντίσταση και τελικά συνθηκολογεί και γίνεται δεκανίκι του Ράϊχ.
ΕΚΧ: Η Γαλλία, στην αρχή αντιστέκεται στον γερμανικό οικονομικό επεκτατισμό, δεν προβάλει όμως καμία ουσιαστική αντίσταση και τελικά συνθηκολογεί και γίνεται δεκανίκι των γερμανικών απαιτήσεων.


2ΠΠ: Η Ιταλία, αρχικά σύμμαχος του Άξονα, γρήγορα αντιμετωπίζεται σαν εχθρός και τελικά παραδίδεται η μισή στους Ναζί.
ΕΚΧ: Η Ιταλία, αρχικά ισχυρή οικονομική δύναμη και σύμμαχος της καγκελαρίας, γρήγορα αντιμετωπίζεται σαν PIIG και παραδίδει την διακυβέρνηση της σε πρωθυπουργό διορισμένο από την Γερμανία.


2ΠΠ: Η Ισπανία, αντιμετωπίζοντας την δικτατορίας της, η οποία υποστηρίζεται από τον Άξονα, απολαμβάνει ασυλίας και οικονομικής ενίσχυσης από τους Ναζί. Το ίδιο συμβαίνει και για την Πορτογαλία.
ΕΚΧ: Η Ισπανία, αντιμετωπίζοντας την πολιτική της κρίση, η οποία υποστηρίζεται από τους γερμανούς στο πρόσωπο των "Σοσιαλιστών", απολαμβάνει ασυλίας και οικονομικής ενίσχυσης από την καγκελαρία. Το ίδιο συμβαίνει και για την Πορτογαλία.


2ΠΠ: Η Μεγάλη Βρετανία, αποκομμένη από την Ευρώπη λόγω του πορθμού του Καλαί και εκμεταλλευόμενη πως είναι νησί, αντιτίθεται στον Άξονα παλεύοντας για τα συμφέροντα της και των Η.Π.Α. Αφήνει τους πρώην συμμάχους της στο έλεος των Γερμανών.
ΕΚΧ: Η Μεγάλη Βρετανία, αποκομμένη από την Ευρώπη λόγω της παραμονής της εκτός Ευρώ, αντιτίθεται στον Άξονα παλεύοντας για τα συμφέροντα της και των Η.Π.Α. Αφήνει τους πρώην συμμάχους της στο έλεος των Γερμανών.


2ΠΠ: Η Ελλάδα αντιδρά στην απαίτηση του Άξονα για παράδοση. Ο λαός ξεχύνεται στους δρόμους και απαιτεί πόλεμο- ένα πόλεμο εναντίον πέντε χωρών: Ιταλίας, Γερμανίας, Γιουγκοσλαβίας, Βουλγαρίας και Αλβανίας. Ένας μη εκλεγμένος, υπηρεσιακός πρωθυπουργός (Τσολάκογλου), παραδίδει την διακυβέρνηση της χώρας στους Ναζί. Οι δυνάμεις κατοχής προβαίνουν σε ωμότητες εναντίων αμάχων. Η Ελλάδα λεηλατείται από τον Άξονα, μέσω δανείων, δοσιλογικών πολιτικών και ξεπουλήματος. Ο Ελληνικός λαός οδηγείται στην εξαθλίωση και τον θάνατο, ως παραδειγματική τιμωρία για την αντίσταση του.
ΕΚΧ: Η Ελλάδα αντιδρά στην απαίτηση της Τρόϊκα για παράδοση. Ο λαός ξεχύνεται στους δρόμους και απαιτεί πόλεμο- ένα πόλεμο εναντίον δεκαέξι χωρών: της Ευρωζώνης με ηγέτη την Γερμανία. Ένας μη εκλεγμένος, υπηρεσιακός πρωθυπουργός (Παπαδήμος), παραδίδει την διακυβέρνηση της χώρας στους Γερμανούς. Οι δυνάμεις κατοχής προβαίνουν σε ωμότητες εναντίων αμάχων. Η Ελλάδα λεηλατείται από την Τρόϊκα, μέσω δανείων, δοσιλογικών πολιτικών και ξεπουλήματος. Ο Ελληνικός λαός οδηγείται στην εξαθλίωση και τον θάνατο, ως παραδειγματική τιμωρία για την αντίσταση του.

Πήρε μόλις 70 χρόνια, μα τίποτα δεν άλλαξε. Πείτε μου αν το βλέπω λάθος...
===========================================================================================
Ασχέτως σεναρίων αποφάσεων και ψηφοφοριών ένα είναι το γεγονός. Από σήμερα αρχίζει και επισήμως η ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ της Ελλάδος. θα ζήσουμε αυτό που το ακούγαμε από γονείς και παππούδες ως διήγημα.
Αδόλεσχος
http://www.youtube.com/watch?v=fy-Y2o06i4Y

Και για να μην απογοητευόμαστε. Όποιος προσπάθησε να μας καθυποτάξει αργά ή γρήγορα έσπασε τα μούτρα του.
Αρκεί να μην κάνουμε λάθη του παρελθόντος όπως συνέβη με τον εμφύλιο.

Μακρυά από διχαστικές ιδεοληψίες, κομματικές χειραγωγήσεις και ουφολογικούς μεσσιανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου