Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ενοχλούνται οι Γερμανοί, που τους αποκαλούμε «Ναζί»

Ιδιαίτερα καυστικά είναι τα σχόλια της Bild για τις αντιγερμανικές αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών στις διαδηλώσεις. Σε δημοσίευμά της, η Bild τονίζει πως καμία ευρωπαϊκή χώρα που...

... αντιμετωπίζει προβλήματα δεν πρέπει να κατηγορεί την Γερμανία.

Στο άρθρο υπό τον τίτλο "η Ελλάδα στο σημείο μηδέν", γίνεται αναφορά στα επεισόδια και τις καταστροφές στην Αθήνα, τη ψηφοφορία στη Βουλή και το νέο Μνημόνιο. Μάλιστα, ο αρθρογράφος Ούγκο Μίλερ, σημειώνει πως «εμείς (οι Γερμανοί) θα ήμασταν απλά ικανοποιημένοι αν δεν μας αποκαλούσαν Ναζί», καθώς η σημερινή κρίση χρέους ορισμένων χωρών δεν οφείλεται στην Γερμανία.

Ειδικότερα, σε σχόλιο υπό τον τίτλο "τέλος στην υποδαύλιση", αναφέρει: "Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία δεν κυβερνιόντουσαν από το Βερολίνο. Κανένας καγκελάριος δεν πίεσε τις χώρες αυτές να ζούν με δανεικά, αντί να επενδύουν στην οικονομία τους. Παρόλα αυτά η Γερμανία διαθέτει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα στο μηχανισμό στήριξης".

Σημειώνεται, ότι πριν από λίγες μέρες οι Γερμανοί αντέδρασαν έντονα σε πρωτοσέλιδο της εφημ. «Δημοκρατίας», που παρουσίαζε την καγκελάριο Μέρκελ με στολή Ναζί και το σήμα της σβάστικα.
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου