Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μετατροπή αιολικής ενέργειας σε υδρογόνο, εξετάζει η Γερμανία

Μετατροπή αιολικής ενέργειας σε υδρογόνο, εξετάζει η Γερμανία
Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο της μετατροπής αιολικής ενέργειας σε υδρογόνο ως πηγή ενέργειας στον απόηχο της απόφασης της χώρας να απομακρυνθεί από την πυρηνικ

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο της μετατροπής αιολικής ενέργειας σε υδρογόνο ως πηγή ενέργειας στον απόηχο της απόφασης της χώρας να απομακρυνθεί από την πυρηνική ενέργεια.

Τον περασμένο Οκτώβριο, σε μια περιοχή 120 χιλιόμετρα βόρεια του Βερολίνου, η εταιρεία Enertrag AG άρχισε να λειτουργεί ένα από τα πρώτα υβριδικά εργοστάσια της χώρας για την παραγωγή αιολικής ενέργειας και τη μετατροπή της σε υδρογόνο, με τη βοήθεια των εταίρων της, Vattenfall, Total και Deutsche Bahn.
Οι επενδύσεις τους έχουν υποστηριχθεί από τους στόχους της Ε.Ε. για τα κράτη - μέλη να προμηθεύονται το 35% του ηλεκτρικού τους μείγματος από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι το 2020, και 80% μέχρι το 2050.
Η Enertrag σχεδιάζει να κατασκευάσει 10 MW της ικανότητας μετατροπής υδρογόνου από το 2015 και μετά. Το υδρογόνο είναι μια προβλέψιμη εναλλακτική λύση. Μπορεί να περιέχεται και να μεταφέρεται χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Μπορεί να παράγει ενέργεια και θερμότητα, καύσιμα αυτοκινήτων ή να προσαρμοστεί σε αγωγούς φυσικού αερίου.
Οι τρεις ανεμογεννήτριες στο εργοστάσιο Enertrag παράγουν έως και 6 MW ισχύος. Αυτή η ενέργεια στη συνέχεια διέρχεται από το νερό και διαχωρίζεται σε οξυγόνο και υδρογόνο μέσω ηλεκτρόλυσης, που στεγάζεται σε μία υπερμέγεθη αποθήκη και αποθηκεύεται σε πέντε δεξαμενές. Το υδρογόνο μπορεί να αναμειχθεί με βιοαέριο από τοπικά απορρίμματα καλαμποκιού και να χρησιμποιηθεί σε μονάδες συμπαραγωγής, που παράγουν ηλεκτρισμό και θερμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου