Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Σφαλιάρα Σ.Λαβρόφ στον Α.Νταβούτογλου


"ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ 1982"
04/17/2013 - 19:04
"'Εκοψε τον αέρα" του Α.Νταβούτογλου στο θέμα των κυπριακών υδρογονανθράκων, αλλά και σε ότι αφορά την ελληνική ΑΟΖ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σε.Λεβρόφ, ξεκαθαρίζοντας δημοσίως στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ στην Κωνσταντινούπολη ότι"Για τους υδρογονάνθρακες όχι μονο στην ανατολική Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να τηρηθούν οι διεθνείς κανόνες και οι αρχές του δικαίου της Θάλασσας του 1982"!
Δηλαδή τάχθηκε υπερ της εφαρμογής της συνθήκης του Modego Bay, μια συνθήκη που δεν αναγνωρίζουν μόνο η Τουρκία και οι ΗΠΑ.
Ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι απορρίπτονται οι τουρκικές, έτσι ή αλλιώς, πρωτάκουστες και πειρατικές θέσεις για την ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.
Επίσης δήλωσε ότι "Η Ρωσία θα στηρίξει όλες τις έρευνες για τον φυσικό πλούτο για το συμφέρον όλων των Κυπρίων".
Επίσης ο Σ.Λαβρόφ είπε ότι "στο Κυπριακό όπως και πριν είμαστε πιστοί στις αρχές που έχουν καθοριστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (σ.σ.: και οι οποίες αποφάσειε καλούν σε άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί). Στην Κύπρο υπάρχει σοβαρή οικονομική κρίση. Είμαστε έτοιμη να στηρίξουμε τις προσπάθειες καθορισμού εδάφους για για επαναληφθούν οι συνομιλίες".
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου εμφανώς ενοχλημένος από την θέση Λαβρόφ για την δήλωσε αμήχανα πως "Η εύρεση φυσικού πλούτου (σ.σ. φυσικό αέριο) και η εκμετάλλευση του, δημιουργεί νέα δυναμική για την επίλυση του Κυπριακού και για να έρθει η ειρήνη στο νησί"....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου