Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Καλεί 24 για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ

Ξεκινούν οι απολογίες των υπευθύνων της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις» «E» 27/4

Δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο των Ομολόγων καλούνται επιτέλους να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, που συμμετείχαν στη διαδρομή του «γαλάζιου» σύνθετου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν κληθεί από τον εφέτη - ανακριτή κ. Λέκκα.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναμένουν κρούσμα στην Ελλάδα
Ψάχνουν το «μαύρο» χρήμα της λαθρομετανάστευσης
Αδέσποτες (;) σφαίρες σε ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.
Νέες τουρκικές προκλήσεις
Η ΔΕΗ πλήρωσε το... μπλακ άουτ
Αναβολή στη δίκη για το Βατοπαίδι
Στον Πειραιά το 2011 το τραμ
Ενοπλες ληστείες σε Ανδραβίδα και Λεχαινά

Οι κλήσεις προς απολογία αναμένεται να σταλούν από τον εφέτη - ανακριτή μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα αφορούν περίπου 24 πρόσωπα, καθώς το σύνθετο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ είχε καταλήξει υπερτιμολογημένο σε τέσσερα Ταμεία (ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΣΕΥΠ και ΤΕΑΥΠΕ).

Η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί αφορούσε τα εξής αδικήματα: απάτη με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συμμετοχή σε συμμορία και φοροδιαφυγή.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν τις απολογίες τους στον εφέτη - ανακριτή οι υπεύθυνοι της Χρηματιστηριακής «Ακρόπολις», ενώ μετά το τέλος των απολογιών τους ολοκληρώνεται το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα μη δομημένα ομόλογα, τα οποία κατέληξαν σε έξι Ταμεία.

Μέχρι σήμερα έχουν απολογηθεί οι εκπρόσωποι των εξής Ταμείων: Ταμείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, Ταμείο Καυσίμων, Ταμείο Προσωπικού Γεωργικών Συνεταιρισμών, Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων και Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Μ. ΜΠΕΝΕΑ

v4.ethnos.gr - Καλεί 24 για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ - ειδησεις , κοινωνια (4 May 2009)

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=4750&pubid=3298834


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου