Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Η ελλαδα θα πεσει...απο τους εσωτερικους εχθρους!(αν δεν εχει πεσει ηδη!)


Διαβάστε προσεκτικά! Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ. Η ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Το Ολοήμερο σχολείο στο τέλος της τετραετίας θα είναι βασικός τύπος σχολείου.

Όπως ανέφερε η γραμματέας του Τομέα Παιδείας κ. Θάλεια Δραγώνα, τα χαρακτηριστικά του νέου Ολοήμερου θα είναι το ενιαίο πρόγραμμα, η διδασκαλία μαθημάτων που οι μαθητές αλλιώς αναζητούν στην ιδιωτική αγορά όπως είναι οι ξένες γλώσσες, τα αθλητικά, οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες, και ότι οι μαθητές ιδίως των πρώτων τάξεων απαλλάσσονται από την εργασία στο σπίτι. Επίσης θα παρέχεται υποστηρικτική διδασκαλία, θα εφαρμοστούν νέες παιδαγωγικές πρακτικές που θα δείχνουν στους μαθητές πώς να μαθαίνουν, ενώ δεν θα εργάζονται στο Ολοήμερο ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.

 

Ποια είναι η κ. Θάλεια Δραγώνα.

 

Θάλεια Δραγώνα: Βαθμίδα Καθηγήτρια του ΤΕΑΠΗ-ΕΚΠΑ (Πρόεδρος)

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΘΑΛΕΙΑ Ι. ΔΡΑΓΩΝΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
 ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

Δημοσιεύθηκε από Χ. Μόρφος στο 25/9/2007. Αντιγράφω ασύστολα δημοσίευμα της εφημερίδας Το Παρόν [16-9-2007] (οι υπογραμμίσεις -πλην υπότιτλων- δικές μου):

Παράνομα έκαναν καθηγήτρια την κυρία Θάλεια Δραγώνα

» Που ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε σε εκλόγιμη θέση του Επικρατείας

» Με. διασταλτική ερμηνεία το ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνώρισε το διδακτορικό της!

Xωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, η κυρία Θάλεια Δραγώνα, σίγουρο μέλος της νέας Βουλής, μια και ο κ. Παπανδρέου την τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ δεν κρίθηκε ικανός ο Κώστας Λαλιώτης για εκλόγιμη θέση και έτσι έμεινε εκτός Βουλής, είχε την τύχη -πιθανότατα και την εύνοια- να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, με μια μεθόδευση.. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ξεπερασθεί η έλλειψη βασικού τίτλου σπουδών, τι σκαρφίσθηκαν λέτε; Τη. διασταλτική ερμηνεία! Και με τον τρόπο αυτό η κυρία Θάλεια κατάφερε να πάρει αναγνώριση του διδακτορικού της. Άραγε, πριν από την κυρία Θάλεια, για ποιον άλλον ή άλλη η Τριμελής Επιτροπή κατέφυγε σε. διασταλτική ερμηνεία για να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το διδακτορικό τους δίπλωμα, από τη στιγμή που στερείται βασικού τίτλου σπουδών;

Σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν τα του ΔΙΚΑΤΣΑ, δεν έπρεπε να της αναγνωρισθεί το διδακτορικό δίπλωμα, αφού δεν έχει βασικό τίτλο σπουδών. Το μόνο που διαθέτει ήταν κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ. αμερικανική βάση, πριν κλείσει.

Από έρευνες που κάναμε, αυτό που προέκυψε είναι ότι τη μεθόδευση την έστησε η Τριμελής Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας ήταν ο κ. Λάμπρος Χουσιάδης, καθηγητής στη Σχολή Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ίδια κομπίνα στο πανεπιστήμιο

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μεθόδευση της. διασταλτικής ερμηνείας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εκλεγεί καθηγήτρια και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια και δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!

 

 

Μας έκαναν Έλληνες ενώ δεν ήμασταν!

Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο  βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα:

1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.

2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).

3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!. (σελ. 82).

6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).

7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9.

Περιττεύει να συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα αντιρατσιστικά «πιστεύω» της κ. Θάλειας Δραγώνα, όπως τα έχει εκφράσει πριν 10 χρόνια στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;». Η γυναίκα αυτή θέλει να μας πείσει ότι είναι ρατσιστικό και μόνο το να δηλώνουμε Έλληνες.

 

Στο ντοκιμαντέρ «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» εκτός από την ίδια την Θάλεια Δραγώνα, συμμετείχαν ή έκαναν το ντεμπούτο τους όλοι οι αστέρες της Ομάδος Λιάκου - Γιαννοπούλου - Ρεπούση - Κουλούρη και δεν συμμαζεύεται.

Μιλάμε ασφαλώς για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο Τμήμα Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας) κ. Θάλεια Δραγώνα, που κατά σύμπτωση είναι η σύζυγος του παιδικού φίλου του κ. Κώστα Σημίτη, συνταξιούχου καθηγητή στο London School of Economics Νίκου Μουζέλη...Προέδρου της ΜΚΟ ΄Η Παρέμβαση΄

 

ΜΚΟ, H ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Προεδρείο ΔΣ : Νίκος Μουζέλης Πρόεδρος, Περικλής Βασιλόπουλος Α/πρόεδρος, Νίτα Κυριακοπούλου Γ. Γραμματέας , Βίκτωρ Παπαζήσης Ε. Γραμματέας Μέλη : Πωλίνα Λάμψα, Φλωρίκα Κυριακοπούλου, Λίνα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπηλιώτης, Γιάννης Μίχος.

Συντακτική Επιτροπή : Περικλής Βασιλόπουλος, Α.Δ. Παπαγιαννίδης, Θάνος Βερέμης, Πωλίνα Λάμψα, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Νίκος Μουζέλης, Σπήλιος Παπασπηλιόπουλος, Βίκτωρ Παπαζήσης, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Λουκάς Τσούκαλης, Κώστας Σπηλιώτης, Κώστας Ζέπος, Νατάσσα Λαδοπούλου .

Ομάδα Διαδικτύου : Νίτα Κυριακοπούλου, Αλέξανδρος Παντελάκης, Κώστας Σπηλιώτης, Νίκος Μπήλιος, Βερονίκη Παπαϊωάννου.

Ομάδα Γυναικείων Θεμάτων: Νίτα Κυριακοπούλου, Νατάσσα Λαδοπούλου, Βερονίκη Παπαιωάννου, Ντόρα Κρητικοπούλου

Υπεύθυνες Επικοινωνίας : Μαρία Καρατζιά, Αγγέλα Mυλωνά

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου