Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Η μαθητική παρέλαση της 24ης Μαρτίου

Κύριε διευθυντά

Διερωτώμαι εάν ο κ. υπουργός Παιδείας έμεινε ικανοποιημένος από το θέαμα της μαθητικής παρέλασης - σουλάτσο της 24ης Μαρτίου. Για πολλοστή φορά, είδαμε με θλίψη τη νεολαία μας να βαδίζει ασύντακτη και χωρίς ιδέα βηματισμού εμπρός από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, γελοιοποιώντας, άθελά της, έναν θεσμό. Εάν ήμουν υποστηρικτής της κατάργησης αυτών των παρελάσεων, δεν θα χρειαζόμουν καλύτερο επιχείρημα. Η ιστορία βέβαια είναι παλιά. Ξεκινά από την περίοδο της σοσιαλιστικής αφασίας και συνεχίζει επάξια από τους «επανιδρυτές του κράτους». Η Ιστορία όμως... Αυτή απαιτεί σεβασμό μνήμης των εθνικών αγώνων και θωράκιση, αλλιώς γίνεται βορά ακόμη και αυτού του φαιδρού πρωθυπουργού των Σκοπίων, ο οποίος, θυμηθείτε με, θα πείσει κάποτε και εμάς τους φαιδρότερους πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν «δικός τους».

Ανδρεας Ιερωνυμιδης / Αθήνα

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απολύτως με τις επισημάνσεις και τους προβληματισμούς σας. Ας σκεφθούμε όμως ποιοι φταίνε. Κατά τη γνώμη μου ΓΟΝΕΙΣ και ΔΑΣΚΑΛΟΙ (υπό την ευρεία έννοια).

    Πόσοι γονείς μίλησαν για Ιστορία στα παιδιά αυτά, από τότε ακόμα που ήταν 5 ή 6 ετών;

    Πόσοι δάσκαλοι (σε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) ασχολήθηκαν σοβαρά; Αντίθετα, υπάρχουν πολλοί που δηλώνουν στους προϊσταμένους τους ότι αρνούνται να συμμετάσχουν στους σχετικούς εορτασμούς – πολύ περισσότερο να αναλάβουν την οργάνωση - ή σε παρελάσεις.

    Οι γονείς και οι δάσκαλοι των παιδιών που παρήλασαν ήταν μαθητές και φοιτητές μόλις πριν από 15-20 χρόνια!!! Ανιστόρητοι και οι ίδιοι, χωρίς εθνική διαπαιδαγώγηση, ανίκανοι να δώσουν κάτι που δεν κατέχουν. Αρκετοί παρασυρμένοι από γνωστές απόψεις και μεθοδεύσεις ενάντια στην εθνική μας υπόσταση, των γνωστών χώρων της αυτοαποκαλούμενης «προοδευτικής διανόησης» που συντάσσονται με τη Νέα Τάξη και κατ’ ουσία αποτελούν Δούρειο Ίππο των επιδιώξεών τους: ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν, ΝΑΙ στην έξωθεν διατεταγμένη «ελληνοτουρκική φιλία», ΝΑΙ στη «Μακεδονία» των Σκοπίων, ΝΑΙ στην παράδοση Οτσαλάν, ΝΑΙ στην συγκυριαρχία στο Αιγαίο, ΝΑΙ στις «μειονότητες», ΝΑΙ στην ασύδοτη λαθρομετανάστευση, ΝΑΙ στην αναθεώρηση της Ιστορίας, ΝΑΙ σε ότι προσβάλλει την Εκκλησία και τη Θρησκεία των Ελλήνων, ΝΑΙ στους αρνητές στράτευσης…! Ξέρουν καλά την δουλειά τους!

    Αισιοδοξώντας ότι υπάρχει και άλλη Ελλάδα, αυτή που κράτησε τόσους αιώνες…

    Δρ. Ιωάννης Παρίσης
    Υποστράτηγος ε.α.

    Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
    Λάρνακος 10, 15669 Παπάγου
    Mob +30 6947 001213
    Home +30 210 6512407
    yiannis@parisi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή