Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

"Μουτζουρωμένο το χαρτί" του διαλόγου

"Δεν συμμετέχουμε στο διάλογο για την Παιδεία διότι θεωρήσαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ένας διάλογος σε λευκό χαρτί" δήλωσε ο Α.Τσίπρας. 14:02

"Δεν συμμετέχουμε στο διάλογο για την Παιδεία διότι θεωρήσαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ένας διάλογος σε λευκό χαρτί. Αλλά σε ένα χαρτί μουτζουρωμένο από την απόπειρα συνταγματικής αναθεώρησης και κατάργησης του άρθρου 16".

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κρατά τη λίστα ανοιχτή
«Γέμισαν με ψέμματα τους εργαζόμενους»
Ο Στ.Μάνος επικεφαλής της Δράσης
Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους κρατούμενους
Το «όλον ΠΑΣΟΚ» ήταν εκεί
Προς Παπακωνσταντίνου για επικεφαλής;
Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 3,9% λέει νέο γκάλοπ
«Μουτζουρωμένο το χαρτί»

Αυτή την εξήγηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη.

«Το πάγιο αίτημα της αριστεράς για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και ελεύθερη πρόσβαση την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι πλέον ένα ώριμο αίτημα της κοινωνίας. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει πολιτική βούληση για γενναίες αλλαγές στην κατεύθυνση της ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι χρειάζεται «γενναία οικονομική ενίσχυση της εκπαίδευσης και όχι να δίνουμε το δημόσιο χρήμα εκεί όπου συνήθως δεν δίνει καμία ανταπόδοση στην κοινωνία και στο τέλος-τέλος καταλήγει και στις τσέπες και στα ταμεία κάποιων οι οποίοι συνήθως βγαίνουν λάδι».



Αναφερόμενος στο θέμα της ημέρας δηλαδή στην έγγραφη ομολογία του Δημοσίου για εμπλοκή των δύο μεγάλων κομμάτων, Ν.Δ κα ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της Siemens ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Αναρωτιόμαστε ακόμα και σήμερα γιατί έκλεισε η Βουλή; Η Βουλή έκλεισε διότι ένα είναι το κοινό μυστικό: παραγραφή. Παραγραφή που βολεύει και τους δυο, όσο κι αν κάποιοι φωνάζουν και κάποιοι προσπαθούν να το κρύψουν».

«Όμως στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και στη συνείδηση των πολιτών δεν παραγράφονται τα αδικήματα. Μπορεί να την γλιτώνουν από ποινικής πλευράς, αλλά δεν θα την γλιτώσουν όσον αφορά το πολιτικό κόστος», πρόσθεσε.

v4.ethnos.gr - Μουτζουρωμένο το χαρτί του διαλόγου - ειδησεις , πολιτικη (14 May 2009)

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=3646776


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου