Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

20091228 Η Κύπρος αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις του κ. Χριστόφια

----- Original Message -----
From: E. Billis
Sent: Monday, December 28, 2009 12:19 AM
Subject: Η Κύπρος αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις του κ. Χριστόφια

Το σοβαρότερο θέμα με το οποίο θα έπρεπε να αρχίσει να συνομιλεί ο κ. Χριστόφιας ήταν η εκ των ων ουκ ανευ μη ύπαρξη στρατιωτικών <<εγγυήσεων>> της τουρκίας (καθώς και της Ελλάδας και Αγγλίας για την Κύπρο) και η  αποχώρηση με τη λύση των τουρκικών στρατευμάτων.

Αντί αυτού υπέγραψε με τον άγγλο πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουντο το γνωστό memorandum of understanding  με το οποίο αποδεχόταν τις εγγυήσεις των συμφωνιών της Ζυρίχης και του Λονδίνου, δηλαδή και τις εγγυήσεις της τουρκίας.

Επιπλέον προσπάθησε με πλύση εγκεφάλου (και με θέατρο της τουρκικής πλευράς ότι δήθεν οι άγγλοι έδρασαν εναντίον των συμφερόντων της) να πείσει τους ελληνικυπρίους ότι όσα υπέγραψε αποτελούσαν <<μεγάλή επιτυχία>>. Λυπούμαι που το γράφω αλλά ο άνθρωπος αυτός οδηγεί την Κύπρο σε καταστροφή και τον ελληνισμό σε περιπέτειες.

Τα κατωτέρω άρθρα ασχολούνται με το καυτό θέμα των εγγυήσεων με το οποίο οι δύο νεοταξικοί δήθεν σύντροφοι <<δεν βρήκαν>> καιρό να ασχοληθούν ή μάλλον το συνεφώνησαν εν κρυπτώ για να το πασάρουν σιγά σιγά <<ως αναγκαίο>> κακό στους << αφελείς >> ελληνοκυπρίους.

Χαρακτηριστική για το θέμα είναι η κατωτέρω σημείωση από το άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου που δείχνει  ότι οι αμερικανοί εν γνώσει των αποδεχθέντων του κ. Χριστόφια είναι φανατικά υπέρ της παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Αφού ο ραγιάς κ. Χριστόφιας το απεδέχθη για να μην είναι <<ανυποχώρητοι>> οι αμερικανοί υπέρ της παραμονής των τουρκικών στρατευνάτων στην Κύπρο; Άφεριμ, κ. Χριστόφια.

Το ευχάριστο είναι ότι αντιδράσεις υπάρχουν και από το κόμμα του Ανανιακού Αναστασιάδη, όπως το κατωτέρω άρθρο <<Προτιμώ το Ζάλογγο παρά το χαρέμι του Αλί Πασά>> της ευρωβουλευτού του ΔΗ.ΣΥ. Ελένη Θεοχάρους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συζήτηση με τον Αμερικανό διπλωμάτη ξεκίνησε με βάση το γνωστό χιλιοειπωμένο ερώτημα: «Τι θέλουν τέλος πάντων οι Ελληνοκύπριοι για να υπογράψουν»...

Πρώτα και πάνω απ' όλα ασφάλεια, ήταν η απάντηση. Πρέπει να φύγουν τα τουρκικά και τα ελληνικά στρατεύματα και οι εγγυήσεις να προέρχονται από το Συμβούλιο Ασφάλειας ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και από το ΝΑΤΟ.

 Ο Αμερικανός διπλωμάτης δεν περίμενε να ολοκληρώσει την κουβέντα του ο συνομιλητής του:

«Αποκλείεται, η Τουρκία απάντησε ήδη όχι, το θέμα έκλεισε», είπε και πρόσθεσε πως «τα στρατεύματα και οι εγγυήσεις μένουν».

Είναι δυνατόν αγαπητέ κύριε πρόεδρε να έχουν έτσι τα πράγματα; Νοείται συμφωνία για λύση του Κυπριακού με τη συνέχιση της παρουσίας του κατοχικού στρατού και των εγγυήσεων από την Τουρκία και την Ελλάδα;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εχει μετατραπεί σε ατζέντη του κατοχικού καθεστώτος και όχι μόνο δεν ντρέπεται αλλά είναι και υπερήφανος για τη δράση του. Αυτού του καραγκιόζη δεν του αξίζει μόνο βούρδουλας αλλά και κάτι... άλλο!

1. Εγγυήσεις με χρυσό περιτύλιγμα. Κώστα Βενιζέλου

http://www.philenews.com/AssetService/Image.ashx?t=2&pg=17342&

2.  Μάρτυρας της τουρκικής πολεμικής. Του Μιχάλη Ιγνατίου, mignatiou@aol.com

http://www.philenews.com/AssetService/Image.ashx?t=2&pg=17343&

3.  Νεο-οθωμανισμός και νεο-ραγιαδισμός. Του Μάριου Ευρυβιάδη

http://www.philenews.com/AssetService/Image.ashx?t=2&pg=17346&

4.  Προτιμώ το Ζάλογγο παρά το χαρέμι του Αλί Πασά. Η ευρωβουλευτής του ΔΗ.ΣΥ. Ελένη Θεοχάρους.

http://www.philenews.com/AssetService/Image.ashx?t=2&pg=17347&

Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου