Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

20100118 Πρόσκληση Αθήνας προς Ερντογάν

Η Ελλάδα θα απαντήσει εντός των ημερών στην τουρκική πρόταση για διμερή διάλογο, διαμήνυσε ο Κάρολος Παπούλιας σε συνάντησή με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ενώ ο Γ.Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι στην απάντηση εμπεριέχεται πρόσκληση για επίσκεψη στην Αθήνα 11:45
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Αμπου Ντάμπι βρέθηκε ο Κάρολος Παπούλιας την Δευτέρα, όπου συμμετείχε στη διεθνή διάσκεψη για το ενεργειακό μέλλον της Γης.

Στο περιθώριο αυτών των εργασιών ο Ελληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίον είχαν συνομιλία 40 περίπου λεπτών, σε κλίμα «ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων», όπως ανέφεραν οι πληροφορίες.


Πρόσκληση Αθήνας προς Ερντογάν

Ο Κ.Παπούλιας ενημέρωσε τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα επιδοθεί η απαντητική επιστολή του Γ.Παπανδρέου στην επιστολή που είχε στείλει ο Τούρκος πρωθυπουργός στον Ελληνα ομόλογό του.

Από την πλευρά του ο κ.Ερντογάν εξέφρασε την πρόθεση να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα, καθώς το περασμένο Φθινόπωρο δεν είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η προοπτική αυτή επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα και από τον Ελληνα πρωθυπουργό, που μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Δημ.Χριστόφια επιβεβαίωσε ότι στην επιστολή περιλαμβάνεται και πρόσκληση στον κ.Ερντογάν να επισκεφθεί την Αθήνα.

www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=9570823


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου