Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Σκάνδαλο Siemens: "Καίει" η κατάθεση της Α. Μπουγάτσου

Την ύπαρξη δικογραφίας με τρανταχτά ονόματα υπουργών της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ που αφορά στην "αμαρτωλή" σύμβαση των 160 εκατ. ευρώ της Siemens με τον "Προαστιακό" και δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή αναφέρθηκε  η δημοσιογράφος, Αριστέα Μπουγάτσου, καταθέτοντας για δεύτερη συνεχή ημέρα ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.
  Μάλιστα, υποστήριξε ότι όταν ο ανακριτής, Δ. Οικονόμου, αποφάσισε να στείλει την υπόθεση στο κοινοβούλιο, το Μάιο του 2009, η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. έκλεισε τη Βουλή, με πρόφαση τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιογράφος κατέθεσε ότι στη δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα των Χρήστου Βερελή, Μιχάλη Λιάπη, Κωστή Χατζηδάκη και Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ανακριτής είχε στην διάθεση του μαρτυρικές καταθέσεις που καταλόγιζαν ευθύνες στα πολιτικά αυτά στελέχη αρκετούς μήνες πριν κλείσει η Βουλή. Ο ίδιος πρωτοανέλαβε την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2006. Ένα χρόνο μετά (Νοέμβριος 2007) την έθεσε στο αρχείο. Ωστόσο, μετά από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως Ξένια Δημητρίου (Οκτώβριος 2008) την επανενεργοποίησε.

 http://www.foreignpress-gr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου