Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

20100322 Κλιμακώνουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 07:00
188 λέξεις, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1792697

Νέες τουρκικές προκλήσεις σημειώθηκαν χθες το πρωί στην περιοχή του Φαρμακονησίου, όπου δύο τουρκικά F-16 προσέγγισαν ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος σε απόσταση μόλις μισού ναυτικού μιλίου πριν αναχαιτιστούν από ελληνικά Μιράζ 2000.

Το ελικόπτερο πετούσε βόρεια του Φαρμακονησίου, εντός ελληνικού εναέριου χώρου, στο πλαίσιο επιχείρησης της Φροντέξ για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών.

Μετά την παρέμβαση των δύο ελληνικών Mirage-2000 τα τουρκικά F-16 εξήλθαν του FIR και το ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος εκτέλεσε κανονικά την αποστολή του.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, επεσήμανε χθες από τη Θεσσαλονίκη τα ακόλουθα: «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή και σε κατάσταση επαγρύπνησης όλα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και από πλευράς τουρκικής αεροπορίας και από πλευράς τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Δεν θέλουμε η θεσμικοπολιτική ένταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη γειτονική μας χώρα να "εξαχθεί" -και χρησιμοποιώ τον όρο μέσα σε εισαγωγικά- στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ιδίως στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, έκανε την εξής δήλωση: ««Η Τουρκία, όπως κατ' επανάληψη τον τελευταίο καιρό έχει δηλώσει στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σχεδιάζει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου