Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Οφειλές πάνω από 1,5 δισ. ευρώ «πνίγουν» τον ΕΟΠΥΥ

ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν χορηγούν από χθες φάρμακα με πίστωση

Το χρέος του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς της Αττικής αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ
Το χρέος του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς της Αττικής αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ
Σε δεινή θέση φέρνουν τους ασφαλισμένους οι τεράστιες οφειλές του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Το μεγαλύτερο Ταμείο περίθαλψης της χώρας έχει χρέη που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ. Φαρμακοποιοί, κλινικάρχες και εργαστηριακοί γιατροί σταματούν διαδοχικά να παρέχουν υπηρεσίες με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, διεκδικώντας άμεση εξόφληση των οφειλομένων.
Οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν χορηγούν από χθες φάρμακα με πίστωση, ενώ έχουν προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΕΟΠΥΥ.
Οι Σύλλογοι Αττικής (ΦΣΑ) και Πειραιά (ΦΣΠ) ζητούν άμεσα 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία τους οφείλονται από τον Απρίλιο του 2011. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει, από τη Δευτέρα, την εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων με πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ.
Οι εργαστηριακοί γιατροί ζητούν άμεση καταβολή των οφειλομένων για εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο σε ασφαλισμένους των Ταμείων ΙΚΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ και Οίκος Ναύτου. Ζητούν, επίσης, να εκδοθεί απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μη φορολογηθούν για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει τα έτη 2010 και 2011.
Διαμαρτυρία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές, στις οποίες ο Οργανισμός οφείλει πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ. Προκλήθηκε, μάλιστα, πρόβλημα με την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισίας, ενώ έγινε και επίθεση σε μία υπάλληλο του Οργανισμού.
Από το υπουργείο Υγείας εκδόθηκε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλεται το προεδρείο της Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών επειδή «...επιδίδεται συστηματικά σε καταλήψεις της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ, καθοδηγώντας εργαζόμενους ιδιωτικών κλινικών».
Από το υπουργείο γίνεται λόγος για ξυλοδαρμό και εξύβριση της υπαλλήλου από τους καταληψίες, καθώς και για βανδαλισμούς σε γραφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου