Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Mήνυμα (σφαλιάρα) στον Ανδρουλάκη


Έλαβα και σας προωθώ, επειδη μου άρεσε, τo μήνυμα που έστειλε στον Ανδρουλάκη παλιά γνώριμή του από τα χρόνια της χούντας.
Σήμερα το πρωί είχα την ατυχία να ανοίξω την τηλεόραση την ώρα που μιλούσες στην εκπομπή του Χασαπόπουλου και να "απολαύσω" τις καινούριες θεωρίες σου περί των σταδίων που διέρχεται η ψυχολογία του κόσμου σε περίοδο κρίσης,την θέση σου για στήριξη στον νέο αρχηγό αφού πριν από λίγες μέρες είχες εκφράσει την "ανθρώπινη" στήριξη σου στον προηγούμενο αρχηγό σου Γιώργο απόγονο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας των Παπανδρέου.
Σοβαρά;
Και αναρωτήθηκα αν σε άκουγε ένας νεαρός που το καλοκαίρι του 1974 γύριζε το Λασήθι και μάζευε κόσμο για συγκέντρωση στο γεφυράκι του Αγ.Νικολάου, που ανέβηκε πάνω στον τηλεφωνικό θάλαμο μπροστά στο λιμεναρχείο, μια και δεν τον βοηθούσε και το ύψος του, για να βγάλει φλογερό λόγο στους συγκεντρωμένους νεολαίους και όχι μόνο,τι θα μπορούσε να πει.
Όλα τα πράγματα έχουν αγαπητέ Μίμη τα όρια τους .
Σου θυμίζει κάτι αυτός ο νεαρός;
Ήμουν σαν συναγωνίστρια και σαν Γιαραπετρίτισα σ'εκείνο το ακροατήριο. Σίγουρα αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας η μετάλλαξη σου. Βέβαια το μόνο που μπορεί κάπως να εξηγήσει την συμπεριφορά σου, παρόλο που δεν είμαι ρατσίστρια, είναι το γονίδιο της φιλοχρηματίας, κληρονομιά της μεραμπελιώτικης καταγωγής σου.
Έτσι τουλάχιστον λέγανε οι παλιοί Λασηθιώτες. Μάρκα μεραμπελιώτικη!
Έκανα υπομονή και δεν είπα τίποτε στα μυθεύματα που ξεφούρνισες σε κείνη την συνέντευξη σου στον Κούλογλου πριν από αρκετά χρόνια. Να φανταστείς μου την έστειλε ο τέως Γ.Κ. που έφαγε το πολύ ξύλο μαζύ με τον Αν.Στεμνή {τον μακαρίτη όπως έμαθα}.
Αλήθεια πως τον ξέχασες να τον αναφέρεις τον μακαρίτη αφού ήσασταν όλοι μαζύ συγκρατούμενοι στην ΕΣΑ Καβάλας;
Όντως είσαι μεγάλος παραμυθάς και αδίστακτος. Εξαργύρωσες κατά  τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δράση της περιόδου εκείνης. Δεν έχεις ακόμα χορτάσει ώστε στα στερνά σου τουλάχιστον να μπορέσεις να περισώσεις ότι και αν μπορεί πια τώρα να περισωθεί από την αξιοπρέπεια σου;    
Να σου θυμίσω και κάτι ακόμα. Είπες ότι όλα αυτά θα τα βρει μπροστά της η δική σου γενιά όταν θα βγει στην σύνταξη κ.λ.π. Να σου θυμίσω ότι η δική σου γενιά που είναι και δική μου γενιά  έχει ήδη αρχίσει να βγαίνει στην σύνταξη και να υφίσταται όλα αυτά τα τρομακτικά μέτρα που δεν δείλιασες ούτε στιγμή έστω να τα μεμφθείς βρε παιδί μου,μέτρα αποτέλεσμα της πολιτικής του απόγονου ,3ης γενιάς βέβαια της "μεγάλης" πολιτικής οικογένειας των Παπανδρέου,{ξέρεις βέβαια τι λέγεται για την 3η γενιά κάθε δυναστείας ,δεν είναι ανάγκη να στο θυμίσω,φέρε μόνο στην μνήμη σου τους απογόνους του Ελ.Βενιζέλου},του μέλλοντος αρχηγού σου ,των δικών σας υποταγών στις σχετικές εντολές, χωρίς να αρθρώσετε ένα κιχ! κ.λ.π.
Να σου γνωρίσω αλήθεια ότι με αυτές τις πολιτικές ,κατάφερες να αποστερήσεις από συναδέλφους σου μηχανικούς {δεν νομίζω να μας είδες ποτέ έτσι αν και ξέρεις με τι αγώνα προσωπικό και των γονιών μας περάσαμε εκείνα τα χρόνια στο Ε.Μ.Π.}, μετά από 35 και παραπάνω ενίοτε χρόνια δουλειάς, το στοιχειώδες δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς. Να παίρνουν σύνταξη 1150 ΕΥΡΩ,τον μήνα {από ευγενή κατά πως βρήκατε να τα λέτε ταμεία} και να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες τους,να μην έχουν την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,να μην μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους αν είναι φοιτητές ή αν είναι άνεργοι. Άξια η ανταμοιβή σου και αργότερα η συνταξάρα σου για όλες  τις  παραπάνω επιλογές σου,αν και ευχαρίστως θα σου πρότεινα να ανταλλάξουμε τις συντάξεις μας, μίας και πιστεύω ότι εγώ δικαιούμαι την δική σου αφού έχω δουλέψει και όχι "δουλέψει " παραπάνω από σένα στην ζωή μου.
Ακούω 4800 ΕΥΡΩ και βάλε. Αληθεύει;
Κάποιος φίλος από τα παλιά μου είπε σήμερα όταν του'πα ότι δεν αντέχω άλλο και θα σου γράψω αυτά τα λίγα που εκφράζουν μικρό κομμάτι της τεράστιας αγανάκτησης μου,να σε παρατήσω,γιατί δεν είσαι και πολύ στα καλά σου μ'αυτά που κάνεις. Μου είπε και κάτι άλλο .Τι σκοπό έχεις να το κάνεις ;Σάμπως θα του κάνεις τη μούρη κρέας; Ο άνθρωπος δεν παίζεται .Σας δουλεύει κατάμουτρα. Έτσι απάντησα ότι θέλω να ξέρει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο  σαν κι αυτόν ,ότι έχουμε ακόμα σώας τας φρένας και μνήμη αδιαμφισβήτητη.
Καλά θα κάνεις δε να μην εμφανιστείς ξανά σε επέτειο για το πολυτεχνείο, σε κανένα κανάλι, γιατί προκαλείς όλους αυτούς που έμειναν οικειοθελώς στη σκιά και απλά ακούνε τα σχολιανά τους από τους σημερινούς νέους για την επάρατο "γενιά  του Πολυτεχνείου".Σίγουρα αυτή η γενιά έβγαλε πολλά μπουμπούκια όμως σ'αυτά δεν ανήκουν οι άνθρωποι  σαν και μένα. Καληνύχτα λοιπόν Μίμη και να ξέρεις ότι εμένα μπορεί να μην με γράψει ποτέ καμμιά ιστορία, μά εσένα θα σε γράψει στα σίγουρα, με μελανά γραμματάκια.
             Το μανούλι του Πολυτεχνείου κατά πως έλεγες για πάρτη μου .

                          Λίλιαν Χρυσοφάκη από Χανιά


Υ.Γ.  Καλά θα κάνεις να το διαβάσεις και να μην το πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων όχι για τίποτε άλλο μα γιατί αυτή είναι η γνώμη των πολλών που αύριο μεθαύριο θα τους βρεις μπροστά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου