Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Τρία μπλόκα για Βατοπέδι, «Παυλίδης 2» και Siemens



«Ταφόπλακα» στη διερεύνηση από τη Βουλή της υπόθεσης του Βατοπεδίου αλλά και της δεύτερης δικογραφίας κατά του Αρ. Παυλίδη (Τήλος) και «πάγο» στην υπόθεση της Siemens, έβαλε χθες η κυβέρνηση διά του υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Τρία μπλόκα για Βατοπέδι, «Παυλίδης 2» και Siemens

Σε συνέχεια της προχθεσινής παρέμβασης του Ευ. Αντώναρου, ο οποίος έκανε γνωστό ότι η ΝΔ θα αποχωρήσει από τη συζήτηση επί του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη δεύτερη υπόθεση κατά του Αρ. Παυλίδη, ο υπουργός Εσωτερικών, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση -επί της ουσίας- είπε «όχι» στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου αλλά και της υπόθεσης «Παυλίδης 2» -όπως τη χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος-, ενώ το τρίτο «όχι» αφορά τη σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens (η σχετική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το βράδυ), υπόθεση η οποία ωστόσο μένει ανοιχτή σχετικά με ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών που θα προκύψουν από τη δικαστική διερεύνηση στο μέλλον.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι με την απόφασή του το κόμμα της συμπολίτευσης να... φυγομαχήσει από τις «επικίνδυνες» ψηφοφορίες -εκτός από αυτή της Δευτέρας επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για την πρώτη υπόθεση Παυλίδη- προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις «εξευτελίζει τις συνειδήσεις των βουλευτών του, αποφασίζοντας πότε οι βουλευτές του έχουν συνείδηση και πότε όχι».

Ζήτησε δε από τον κ. Σιούφα να εγγράψει την εκκρεμούσα υπόθεση της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι. Απαντώντας ο Πρ. Παυλόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «μέσα από τη βουλιμική του διάθεση για την εξουσία, επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας».

Ο υπουργός Εσωτερικών για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά τον Αρ. Παυλίδη, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας χαρακτηρισμός ή αξιολόγηση που να οδηγεί την υπόθεση σε σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής, ενώ για τη Siemens υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή ώστε να διακόψει την έρευνά του ο ανακριτής. «Για το Βατοπέδι η Δικαιοσύνη διέκοψε τις έρευνες, κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής;» αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος χωρίς να πάρει απάντηση.

Ο κ. Σιούφας από την πλευρά του αρνήθηκε ως εκ της θέσεώς του να ζητήσει από τον Γ. Σανιδά να στείλει τον φάκελο του Βατοπεδίου στη Βουλή, λέγοντας προς τον Ευ. Βενιζέλο ότι «δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση παρέμβασης της Βουλής σε υποθέσεις της Δικαιοσύνης, γιατί κάτι τέτοιο θα συνιστούσε συνταγματική και θεσμική εκτροπή».

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λέγοντας ότι «παρεκτρέπεται, και με την τακτική του να μην παραπέμπει τις υποθέσεις στη Βουλή καταστρατηγεί το Σύνταγμα».

Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης επιτέθηκαν και στα δύο μεγάλα κόμματα, υποστηρίζοντας ότι με τις τακτικές που ακολουθούν επιχειρούν να συγκαλύψουν οι μεν τα ανομήματα των δε, με κοινό σημείο αναφοράς τους τις εκλογές και την εξουσία.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=3364762


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου