Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Ξεκινά η υποθαλάσσια έρευνα στο ναυάγιο του Βρετανικού

Παγκόσμιο ενδιαφέρον


Τα Νέα
Ο Βρετανικός είχε μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα για το ναυάγιο του «Βρετανικού», στα ανοιχτά της Κέας, θα επιχειρήσει να δώσει η υποθαλάσσια έρευνα του National Geographic, που θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, με την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα Νέα, στην έρευνα θα πάρουν μέρος ένα ωκεανογραφικό σκάφος, ένα βαθυσκάφος, τηλεκατευθυνόμενες κάμερες και ηχοβολιστικά μηχανήματα, είκοσι δύτες, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, αλλά και ένας εκπρόσωπος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Παράλληλα, με την έρευνα θα γίνει και κινηματογράφηση στο εξωτερικό και το εσωτερικό του σκάφους, μήκους 260 μ. και βάρους 58.500 τόνων.

Το σχετικό ντοκιμαντέρ για τον «αδελφό» του Τιτανικού θ προβληθεί σε 140 εκατομμύρια δέκτες σ' όλο τον κόσμο.

Το ΚΑΣ έδωσε τη συγκατάθεσή του για την κινηματογράφηση έναντι δικαιωμάτων 1.200 ευρώ την ημέρα υπό δύο όρους: οι ερευνητές, κάτοχοι προηγμένης τεχνολογίας την οποία δεν διαθέτει η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, θα υποβάλουν όλο το υλικό (φωτογραφίες, ταινίες, ευρήματα και πορίσματα της έρευνας) και στην ελληνική πλευρά και φυσικά ότι θα εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για την προστασία του ναυαγίου και του βυθού. 

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1009235&lngDtrID=253


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου