Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Συμφωνία για καταπολέμηση της μόλυνσης από τη βαριά βιομηχανία μεταξύ των υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ

26 Ιουν 2009


Οι υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ κατέληξαν στο Λουξεμβούργο σε συμφωνία για την κατάρτιση νέας νομοθεσίας που θα συμβάλει στην καταπολέμηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος από τη βαριά βιομηχανία, όπως οι χαλυβουργίες, τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και τα διυλιστήρια, ανακοίνωσαν διπλωμάτες της ΕΕ.

Τα υπάρχοντα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στις χώρες της ΕΕ θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις νέες προδιαγραφές εκπομπών έως το 2016, ενώ τα νέα εργοστάσια θα πρέπει να το πράξουν έως το 2012.

Βάσει της σύνθετης αυτής Οδηγίας Βιομηχανικών Εκπομπών, οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να επιλέξουν να προχωρήσουν σταδιακά σε ελέγχους μεταξύ του 2016 και του τέλους του 2020, πρόσθεσαν οι διπλωμάτες.

Η απόφαση αυτή των υπουργών Περιβάλλοντος των 27 χωρών μελών της ΕΕ ακολούθησε "θερμής" συζήτησης μεταξύ χωρών, όπως η Βρετανία και η Πολωνία, οι οποίες έχουν πολλά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα και άλλες χώρες με επικεφαλής τη Γερμανία, που έχουν ήδη επενδύσει εκατομμύρια στον καθαρισμό του τομέα.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να επιτύχουν τώρα συμβιβασμό με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προτού διαμορφωθούν νομοθετικά οι προτάσεις αυτές.

http://oikomargarita.blogspot.com/2009/06/blog-post_8111.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου