Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Μήνυμα Παπούλια προς Σκόπια από το Βελιγράδι

Για εγκατάλειψη εθνικιστικών πρακτικών

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009 07:00
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το Σέρβο Πρόεδρο, Μπόρις Τάντιτς.

Κάλεσμα στην ηγεσία των Σκοπίων να «εγκαταλείψει τις εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της», απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το Βελιγράδι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Κ. Παπούλιας: Τα Σκόπια να εγκαταλείψουν τις εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές

«Οσον αφορά το θέμα του ονόματος με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίλυσή του, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων να εγκαταλείψει τις εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καρ.Παπούλιας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση που είχε με το Σέρβο Πρόεδρο, Μπόρις Τάντιτς, είπε επίσης ότι η Σερβία πρέπει να καταστεί, το ταχύτερο δυνατό, μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θέση που δικαιωματικά της ανήκει.

Όπως είπε, στο ζήτημα της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, η θέση της Ελλάδας είναι γνωστή.

«Η χώρα μου ήταν πάντοτε υπέρμαχος της εξεύρεσης λύσης αμοιβαία αποδεκτής, η οποία θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου και διαπραγματεύσεων, λύση που θα σέβεται τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα και δεν θα δημιουργεί νικητές και ηττημένους», είπε.

Ο κ.Τάντιτς ευχαρίστησε τον κ.Παπούλια για τη σταθερή, όπως τη χαρακτήρισε, στάση της Ελλάδας, να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, τονίζοντας ότι, «για μας, αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ο κ.Τάντιτς αναφέρθηκε στη συμβολή των ελληνικών επιχειρήσεων στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας του, λέγοντας πως «περιμένουμε και άλλες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου