Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

20091126 Εκδήλωση ανησυχίας από Μπακογιάννη για το Σκοπιανό

Εκδήλωση ανησυχίας από Μπακογιάννη για το Σκοπιανό

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 07:00
1717 λέξεις, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1746582




Την Πέμπτη ολοκληρώνει την κούρσα για την προεδρία της Ν.Δ. η κα Ντόρα Μπακογιάννη με ομιλία στην πλατεία Κοτζιά.
Μιλώντας χθες στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, η κα Ντόρα Μπακογιάννη, υπογράμμισε ότι «Δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ με τις πρώτες κινήσεις του κ. Παπανδρέου».

Kαι η κα Μπακογιάννη πρόσθεσε: «Με ανησυχεί όταν η ελληνική κυβέρνηση συναντάται -και σε επίπεδο πρωθυπουργών μάλιστα- με τους κυβερνώντες των Σκοπίων πριν ακόμα καλά-καλά οριστεί συνάντηση με τον κατ' εξοχήν αρμόδιο εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Και με ανησυχεί όταν λίγες ημέρες μετά ακούω τον κ. Γκρουέφσκι να μας απειλεί ότι εκείνος θα διακόψει το διάλογο μαζί μας αν δεν συμμορφωθούμε. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είχαμε εξαρχής ξεκαθαρίσει στον κ. Παπανδρέου. Δεν δίνουμε λευκή επιταγή. Ούτε για τα ελληνο-τουρκικά, ούτε για το Κυπριακό, ούτε βεβαίως για το Μακεδονικό.»

Τη στηρίζουν

Nτ. Μπακογιάννη: Δεν είναι μηχανισμός ο λαός της Ν.Δ.
Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη εξέφρασαν χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής Χίου Κώστας Μουσουρούλης, ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Τσουκαλάς, η πρώην βουλευτής Επικρατείας Χρύσα Καρύδη, 130 ΟΝΝΕΔίτες της Μαγνησίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, καθώς και επτά από τους οκτώ εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ στα σωματεία Συγκοινωνιών.

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε και ο Γιώργος Φωτεινόπουλος, πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ μέλος της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και πρώην γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος. «Ξεπερνώντας προσωπικές φιλίες και συναισθήματα, βλέποντας μόνο το συμφέρον της παράταξης και της χώρας, υποστηρίζω ένθερμα την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει σε δήλωσή του.

Στήριξη στην υποψηφιότητα της Ντ. Μπακογιάννης για την προεδρία της ΝΔ, δήλωσε με επιστολή του και ο Νομάρχης Χανίων Γρ. Αρχοντάκης.

Πρόγραμμα

Σήμερα, η κα Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει στις 18.00 σε εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ξενοδοχείο President), στις 21.00 σε εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου (ξενοδοχείο Theoxenia , Κεφαλάρι) και στις 22.00 θα πάει στο πάρτι που διοργανώνουν νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ (Σινέ ?νοδος, Πειραιώς 183).

Αύριο ολοκληρώνει την προσπάθειά της προς την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, με ομιλία, το απόγευμα, στην Πλατεία Κοτζιά.

Αιχμές και για τους Ανανιστές

Κριτική Σαμαρά για τους χειρισμούς Παπανδρέου και Μπακογιάννη στο Σκοπιανό


Δίλημμα επιλογής Προέδρου της ΝΔ με βάση το θέμα των Σκοπίων έθεσε ο κ. Σαμαράς.
Θεσσαλονίκη,

Δριμύ «κατηγορώ» για το χειρισμό του θέματος των σχέσεων με τα Σκόπια, άμεσα προς τον πρωθυπουργό, λόγω της επικείμενης τριμερούς συνάντησής του με τους ομολόγους του της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας για το Περιβάλλον, αλλά και έμμεσα προς την κα Μπακογιάννη, απηύθυνε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της κεντρικής ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη.

«Ο κ. Παπανδρέου οδηγεί βήμα - βήμα την Ελλάδα σε απευθείας διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, με το πρόσχημα της τριμερούς για το Περιβάλλον», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό ότι «ο δρόμος αυτός είναι ολισθηρός και επικίνδυνος», αλλά και ότι «η Ν.Δ. δεν πρόκειται να κάνει πίσω».

Τονίζοντας, δε, ότι δεν ήταν εκείνος που υποστήριζε στο παρελθόν πως η υπόθεση των Σκοπίων θα «απομόνωνε» την Ελλάδα και ότι «μετά τη σθεναρή στάση του Καραμανλή στο Βουκουρέστι, όλοι οι εταίροι μας ήρθαν στις απόψεις μας και δεν στράφηκαν εναντίον μας, όπως προέβλεπαν κάποιοι άλλοι», έθεσε δίλημμα επιλογής προέδρου της Ν.Δ., με βάση το θέμα των Σκοπίων:

«Αν αύριο οι ανησυχίες μας επαληθευθούν, ποιος θέλετε να είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ; Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να αποτρέψει αλλαγή γραμμής και αποδοχή ενός ταπεινωτικού συμβιβασμού πέρα και πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» του Βουκουρεστίου; Αναρωτηθείτε, σκεφτείτε, κι αποφασίστε... Να θυμάστε, όμως: Η ψήφος σας είναι κρίσιμη. Από την πρώτη Κυριακή».

Στο ίδιο ακριβώς κλίμα πρόσθεσε ότι επίσης «άλλοι ήταν εκείνοι που συνέπιπταν με τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι η καταψήφιση του σχεδίου Ανάν θα «κατέστρεφε, τάχα, την Κύπρο», τονίζοντας ότι τόσο για αυτό το θέμα όσο και για το θέμα της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών από την κυβέρνηση της Ν.Δ. «δεν είναι κακό να πέφτει κανείς έξω, έστω και τόσο έξω, δεν είναι φοβερό να κάνει κανείς λάθος, έστω και τόσο λάθος, το ανυπόφορο είναι να ζητάει και τα ρέστα από πάνω και να υποθέτει ότι δεν τα θυμόμαστε όλα αυτά».

A. Σαμαράς: 30% υποχρεωτική συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.
Οσο για το ποιον προτιμά το σύστημα ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία της Ν.Δ., δήλωσε: «Το σύστημα ΠΑΣΟΚ θέλει διακαώς να εκλεγεί αυτός που έχει τη μικρότερη διείσδυση στην κοινωνία. Και οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ήδη ποιος έχει τη μεγαλύτερη διείσδυση».

ΒΑΣΩ ΒΕΓΙΡΗ

Στήριξη και από τη Ρόδη Κράτσα

Υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της Ν.Δ. τάχθηκε με δήλωσή της από το Στρασβούργο η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρόδη Κράτσα.

Επίσης, δήλωση στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά υπέγραψαν οι πρώην βουλευτές, Γ. Κοσιντζίδης (Σερρών), Δημ. Στάμος (Χαλκιδικής), Ευάγγ. Σουσουρογιάννης (Πιερίας), Γ. Παπαδόπουλος (Κοζάνης), Χαράλ. Παπαδόπουλος (Κιλκίς), Κων. Μαυρίδης (Φλώρινας), και Γ. Μούτσιος (Α' Θεσσαλονίκης).

Οπως τονίζουν, τον στηρίζουν, γιατί, κατά την άποψή τους, μπορεί να αναδιοργανώσει τη Ν.Δ. και με όπλο το ιδεολογικό του στίγμα να κάνει και πάλι ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Στην Κρήτη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 11.00 Επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

ΡΕΘΥΜΝΟ: 18.00 Επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου και 18.30 Ομιλία σε φίλους και μέλη της Ν.Δ. στο Ωδείο Ρεθύμνου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 20.30 Ομιλία σε φίλους και μέλη της Ν.Δ. στην αίθουσα «ΑΝΔΡΟΓΕΩ»

Αύριο

ΑΘΗΝΑ: 19.30 Ανοιχτή Συγκέντρωση στο Ζάππειο

Κούρσα διαδοχής στη Ν.Δ.: «Θα αντέξω», ξεκαθαρίζει ο κ. Ψωμιάδης

«Η λέξη ''αποχωρώ'' δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου, θα αντέξω», ξεκαθάρισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας για την κούρσα της διαδοχής στη Ν.Δ.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι συνεχίζεται να δέχεται πιέσεις από διάφορους χώρους για να αποσυρθεί και πρόσθεσε: «Χτυπούν σε κλειστή πόρτα».

Π. Ψωμιάδης: Στελέχη ξιφουλκούν και τρώνε τη σάρκα της Ν.Δ.
Επιπλέον, εμφανίστηκε ενωτικός, σημειώνοντας: «Νιώθω ότι είμαστε μια γροθιά, αδέλφια και έτσι θέλω να προχωρήσουμε την επόμενη μέρα». «Ο κόσμος είναι αηδιασμένος και αγανακτισμένος, όταν βλέπει βουλευτές και στελέχη να τρώνε τη σάρκα της Ν.Δ., κυνηγώντας καρέκλες και αξιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ο κόσμος είναι αηδιασμένος, γιατί κάποιοι σηκώνουν τείχη πόλωσης και διχασμού», πρόσθεσε.

Επέμεινε, τέλος, στη θέση του ότι δεν θα στηρίξει κανέναν από τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους σε περίπτωση δεύτερου γύρου. «Ο λαός της Ν.Δ. δεν είναι μια αγέλη προβάτων. Δεν είμαι τσοπάνος να τους καθοδηγώ. Ας τους αφήσουμε να κρίνουν κατά συνείδηση», κατέληξε μιλώντας στο ρ/σ «Θέμα».

Πρόγραμμα

Το νομό Σερρών θα επισκεφθεί αύριο ο κ. Ψωμιάδης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης, που περιλαμβάνει συναντήσεις με στελέχη και φίλους, έχει ως εξής:

11.30 Σιδηρόκαστρο, 17.00 Πρώτη, 18.00 Νέα Ζίχνη και 19.00 Σέρρες - Βόλτα στο κέντρο και στην αγορά της πόλης.

Την Κυριακή

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα ψηφίσει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος.

Διαξιφισμοί μεταξύ υποστηρικτών των υποψηφίων: Τι ανέφεραν Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Μαρκόπουλος

Διαξιφισμοί κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. για την κούρσα διαδοχής στο κόμμα και τις διαφορές μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστήριξε την άποψη ότι, σήμερα, το ΠΑΣΟΚ ευνοεί τον κ. Σαμαρά, διότι πιστεύει ότι με τον κ. Σαμαρά η Ν.Δ. δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει το όριο που έθεσαν οι προηγούμενες εκλογές.

«Και ποιο είναι αυτό;», εξήγησε, «ότι στα δεξιά του ΠΑΣΟΚ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δεν ξεπερνάει το 39%. Αυτή είναι η αλήθεια... Θα είναι πολύ μικρότερο το άθροισμα, αν μείνουμε μόνο στο να κοιτάξουμε το δικό μας χώρο», μιλώντας στον Real Fm.

«Θεωρώ ότι είναι ύβρις... να λέμε ότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ θέλει τον Αντώνη τον Σαμαρά», απάντησε ο Κώστας Μαρκόπουλος και πρόσθεσε: «Ψάχνουμε μερικές φορές να βρούμε μπαλαντέρ στον ξένο χώρο, για να κερδίσουμε μια παρτίδα. Εχουμε τις δικές μας δυνάμεις, πρέπει να έχουμε και αυτοπεποίθηση για τον ιδεολογικό μας χώρο, ο οποίος έχει κερδίσει τα πάντα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μόνο εμείς μιζεριάζουμε ότι είμαστε λιγότεροι από όσοι πρέπει να είμαστε για να είμαστε πολλοί και να πάρουμε την εξουσία.

Είναι πολύ μεγάλο λάθος και νομίζω ότι είναι και παρανόηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να περιχαρακώσει το κόμμα. Είναι σημαντικό αυτό που λέει. Οτι αν δεν στρώσουμε εμείς τη δικιά μας οργάνωση σε σύγχρονες κατευθύνσεις, αν δεν μπορέσουμε να ξαναποκτήσουμε μέσα από το οργανωμένο κόμμα το διάλογο με την κοινωνία, τότε δεν θα μπορούμε να ανοίξουμε τα φτερά μας».

Σχετικά με τις διαφορές ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους, ο πρώην υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης υπογράμμισε: «Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Ο ένας είναι αυτοδημιούργητος, γέννημα θρέμμα της οργάνωσης, και η Ντόρα Μπακογιάννη, με πολύ μεγάλη δράση στη Ν.Δ., έχει το επιστέγασμα μιας οικογενειακής παράδοσης. Σας λέω ότι αυτό ενοχλεί τα λαϊκά στρώματα της παράταξης, ενοχλεί την κοινωνία και, ενδεχομένως, δημιουργεί ένα σοβαρό ανάχωμα, που όλοι το ξέρουμε».

«Το να πληρώνει ένας πολιτικός το προπατορικό αμάρτημα και να πληρώνει το γεγονός, μετά από μία μακρόχρονη παρουσία στα κοινά πράγματα και μετά από σημαντικές επιτυχίες, ακόμα να χρεώνεται μόνο το γεγονός ότι είχε μια καλή αφετηρία, επειδή προέρχεται από μία πολιτική οικογένεια, δεν νομίζω ότι ταιριάζει σε κανέναν», αντέτεινε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

Αβραμόπουλος: Από την πρώτη Κυριακή

«Αυτό που όλοι θέλουμε και πρέπει να επιδιώξουμε είναι να καθαρίσει το τοπίο από την πρώτη Κυριακή», σημείωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Να σταθμιστούν όλα τα πολιτικά στοιχεία που έχουν προβληθεί από τους υποψηφίους και να γίνει μια επιλογή με ξεκάθαρο περιεχόμενο, που έχει να κάνει με την προοπτική και με την ενότητα και με τη συνοχή αυτής της παράταξης», πρόσθεσε.

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά και μια καινούργια εποχή θα σηματοδοτηθεί από την επόμενη μέρα, με ανοιχτές τις πόρτες του κόμματος και, το κυριότερο, μέσα σε πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, γιατί αυτό η πρόταση Σαμαρά το εγγυάται».

«Δεν διολισθήσαμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, δεν αμφισβητήσαμε τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία καμίας άλλης πρότασης ηγεσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ρ/σ «Θέμα».

«Περιχαράκωση»

Φόβους για περιχαράκωση της Ν.Δ., σε περίπτωση εκλογής του κ. Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ., εξέφρασε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης.

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τη στάση τόσο των Εργατικών όσο και των Συντηρητικών στην Αγγλία, που, όπως ανέφερε, περιχαρακώθηκαν και έμειναν για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση. Το λάθος τους ήταν ότι αποφάσισαν να τιμήσουν τις «παραδόσεις» του κόμματός τους και, τελικά, περιχαρακώθηκαν, πρόσθεσε, μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά.

Ουδέτερος λόγω θέσης

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, από το Στρασβούργο, όπου συμμετέχει στις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμώντας τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, που επιβάλλει αυστηρή τήρηση ουδετερότητας, δεν έχω εκφράσει με οποιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, διακριτικά ή μη, την προτίμησή μου για κάποια από τις τρεις υποψηφιότητες για την προεδρία της Ν.Δ.

Με αποκλειστικό γνώμονα την ενότητα και την αναγεννητική νικηφόρα πορεία της μεγάλης μας παράταξης, θα εκφράσω την επιλογή μου με την ψήφο στην κάλπη, μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες, που θα συμμετάσχουν στην ιστορική αυτή διαδικασία ανοικτής συμμετοχής και εκλογής από τη βάση».





--
ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟ 2009.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα υπάρχει κάτι νέο στα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ [http://sotsot36.blogspot.com] + στο ΑΡΧΕΙΟ SOTSOT36 [http://arxeio-sotsot36.blogspot.com] + οπωσδήποτε το "η ζωή μέσα απ'τα μάτια του αρχιτέκτονα" [//bloggerkm2009.blogspot.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου