Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Δραγώνα Θάλεια Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας.


Cc: Sent: Wednesday, November 11, 2009 8:54 AM
Subject: Δραγώνα Θάλεια.Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας.
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009


Δραγώνα Θάλεια Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας.

Bookmark and Share
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Δραγώνα Θάλεια, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.ΒΗΜΑ

Η γυναίκα του εκδότη και χωρίς τίτλο σπουδών έγινε γ.γ του υπουργείου Παιδείας

Η Θάλεια Δραγώνα έγινε γ.γ του υπουργείου παιδείας. Μας ταλαιπώρησαν τόσες μέρες για να επιλέξουν την τ.σύζυγο του εκδότη Δραγώνα και την μοναδική γυναίκα που δεν έχει πτυχίο και είναι καθηγήτρια!
Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες που έγιναν καθηγήτριες και κατάφερε να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών!

Αντε και εις ανώτερα.
Τα βιογραφικά τι τα θέλατε; Ας παίρνατε όποιους θέλατε...
2810.GR

Κλάσεις προοδευτικότερη της Μαρίας Ρεπούση η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αντιρατσίστρια καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα

Αν στις Εκλογές η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ κατέβαλαν σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την διάσημη πλέον Ελληνίδα ιστορικό Μαρία Ρεπούση, είναι βέβαιο ότι θα ξεσπούσε σάλος και χιλιάδες ψηφοφόροι θα απέφευγαν να ψηφίσουν την Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ γι΄ αυτή και μόνο την επιλογή τους...
Στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο, αλλά ελάχιστοι το έχουν πάρει χαμπάρι: Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει υποψήφια μία κυρία που μπροστά της η Μαρία Ρεπούση φαντάζει σαν σκληρή εθνικίστρια. Μιλάμε ασφαλώς για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο Τμήμα Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας) κ. Θάλεια Δραγώνα, που κατά σύμπτωση είναι η σύζυγος του παιδικού φίλου του κ. Κώστα Σημίτη, συνταξιούχου καθηγητή στο London School of Economics Νίκου Μουζέλη...

Τι είναι άραγε η πατρίδα μας;

Όπως λένε όλοι οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ, την κ. Δραγώνα επέβαλε στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, σαν ρουσφέτι στον καλό του φίλο από τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο Κολωνάκι Νίκο Μουζέλη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε με μεγάλη προθυμία να χρίσει σίγουρη βουλευτίνα Επικρατείας την Θάλεια, όταν έμαθε ότι διαπρέπει στους Αντιρατσιστικούς Αγώνες. Όπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η κ. Δραγώνα «ειδικεύεται σε θέματα Εθνοκεντρισμού, Ρατσισμού και ένταξης των Μειονοτήτων. Κατά σύμπτωση, αυτά ακριβώς τα θέματα είναι οι μεγάλες αγάπες του Γιώργου Παπανδρέου, συνεπώς εύκολα μπορούμε να φαντασθούμε με πόση προθυμία δέχτηκε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Θάλεια, πετώντας έξω την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, που είναι πασίγνωστη Πόντια εθνικίστρια...

Και τώρα ας δούμε τα αντιρατσιστικά κατορθώματα της κ. Δραγώνα που την κατατάσσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια μπροστά από την Ρεπούση σε προοδευτικότητα... Τον Φεβρουάριο του 1997 κυκλοφόρησε από τις προοδευτικές εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» το βιβλίο της Θάλειας Δραγώνα (σε συνεργασία με άλλους γνωστούς αριστερούς) που έχει τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση».

Πρόκειται για ένα κακογραμμένο σύγγραμμα 540 σελίδων, το οποίο αμέσως προδίδει τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε: Θέλει να πείσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση ότι ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό) ισοδυναμεί με Ρατσισμό!

Πριν δούμε μερικά απ΄ όσα γράφει σ΄ αυτό το αντιρατσιστικό βιβλίο η κ. Δραγώνα και οι σύντροφοί της, πρέπει να πούμε ότι το «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» έγινε γρήγορα το ευαγγέλιο των αποδομητών της Εθνικής μας Συνείδησης, από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον Συνασπισμό μέχρι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση Σημίτη μετά την νίκη της στις Εκλογές του 2000 παρήγγειλε στην ΕΡΤ σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» που είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Να πάψουν οι Έλληνες να αισθάνονται Έλληνες!

Η σειρά αυτών των αποδομητικών της Εθνικής μας Συνείδησης ντοκιμαντέρ άρχισε να προβάλλεται από την ΕΤ-1 μετά την άνοδο της κυβερνήσεως Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004. Έγινε δηλαδή κι εδώ ό,τι ακριβώς με την Ιστορία της Ρεπούση: Παραγγέλθηκε επί ΠΑΣΟΚ και μπήκε στα σχολεία επί Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από την ίδια την Θάλεια Δραγώνα, στα ντοκιμαντέρ «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» συμμετείχαν ή έκαναν το ντεμπούτο τους όλοι οι αστέρες της Ομάδος Λιάκου - Γιαννοπούλου - Ρεπούση - Κουλούρη και δεν συμμαζεύεται.

Μας έκαναν Έλληνες ενώ δεν ήμασταν!

Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα:

1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.

2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).

3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).

4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.

5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).

7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9. Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

Το ελληνικό αίμα γίνεται και νερό


Περιττεύει να συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα αντιρατσιστικά «πιστεύω» της κ. Θάλειας Δραγώνα, όπως τα έχει εκφράσει πριν 10 χρόνια στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;». Η γυναίκα αυτή θέλει να μας πείσει ότι είναι ρατσιστικό και μόνο το να δηλώνουμε Έλληνες. Κι όμως: Σε λίγες ημέρες θα είναι βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς θα διαπρέψει στους αντιρατσιστικούς αγώνες εντός και εκτός Βουλής.

Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία: Οι απόψεις αυτές της κ. Δραγώνα που πριν 10 χρόνια μας φαινόντουσαν γραφικές και αστείες, έχουν σήμερα κυριαρχήσει και υποστηρίζονται από τους βουλευτές όλων των κομμάτων πλην. Και μόνο να θέσεις θέμα Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα, αυτομάτως θεωρείται ρατσιστής. Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΚΚΕ και του ΣΥΝ που να μην τάσσεται υπέρ της συνεχούς νομιμοποιήσεως των λαθρομεταναστών ακόμη κι αν οι Έλληνες γίνουν μειονότητα μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα.
konstandaras.gr


Θάλεια Δραγώνα
Γεννήθηκε το 1955, είναι Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει έντονη συμμετοχή στη διοίκηση του πανεπιστημίου και εξελέγη πολλές φορές Πρόεδρος στο Τμήμα της.
Τα ερευνητικά της αντικείμενα αφορούν την εκπαίδευση παιδιών με διαφορετικές εθνοπολιτισμικές ταυτότητες, την ψυχοκοινωνική πρόληψη, τη λειτουργία της οικογένειας. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς στην Ελλάδα και το  εξωτερικό επιστημονικά άρθρα και βιβλία. Συνδιηύθυνε πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ για την ένταξη στην εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη. Είναι ανάμεσα στους σχεδιαστές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μετείχε στη Διοικούσα Επιτροπή του (1997-2004). Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και εμπειρογνώμων στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (2007-09), μέλος των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα εκπαίδευσης, δικαιωμάτων και μετανάστευσης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ




Λυπούμαστε ειλικρινά που ειμαστε αναγκασμένοι να επικρίνουμε, πάλι, την Νεα Κυβέρνηση, για τις πολύ αστοχες επιλογές προσώπων [ειναι ομως αστοχες ή πολύ στοχευμένες;;;]
Απλή ερώτηση,
Αυτη η Κυρία, με τις λαμπρές σπουδές της, σε ποίο ποσοστό εγκρίνεται και ανταποκρίνεται στη φιλοσοφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ;
Φοβούμαι Κύρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και, συγκεκριμένα εσεις Κυριε Πρωθυπουργέ, οτι "πριν αλέκτων φωνήσει" προκαλείτε βάναυσα, με  τις επιλογές σας αυτές, το κοινό αίσθημα. [τι τη θέλετε την "Γιαννάκου" του ΠΑΣΟΚ στη θέση της κ. Γιαννάκου της Ν.Δ και του κουρελουργήματος [επιτυχης Ζουράρειος έκφραση] της ,της Στ Δημοτικού;;;!!!!!!!!!
Δημήτρης Αλευρομάγειρος



Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

 

Θάλεια Δραγώνα: "Το ανθελληνικό κυβερνητικό φαινόμενο"

 


"Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες"…
"Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν"…

Κι' όμως!... Αυτή η "κυρία" έχει αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της 
"Τι είν΄ η Πατρίδα μας;", η νυν Γενική Γραμματέας του Υπουργείου ...αποδόμησης της παιδείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Θάλεια Δραγώνα. 
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16).
2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).
3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).
4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.
5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλο-ρατσισμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).
7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
Εξ ίσου
 ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9.)
Το ίδιο συμβαίνει κατά την 
κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100).
Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ (
σ.σ. η γενική γραμματέας Αποδόμησης της Παιδείας) μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία. 
______________
Κύριε Πρωθυπουργέ, ως διατελέσας τω πάλαι και υπουργός Εθνικής Παιδείας (τότε), γνωρίζετε τα ...καμώματα της "εκλεκτής" σας;


17.11.2009
Αγαπητέ  κ.  Γαλάνη
Αποδεχόμενοι  την  δύναμη  και ισχύ  των  αριθμών,  μήν ανησυχείτε !
Οι  έλληνες  είμαστε  εξόχως  πολυαριθμότεροι.   Οι κυρίες  ( ; ; ; )  και  η  παρέα τους  είναι  περαστικοί.
Εδώ  αντέξαμε  παρίπου  1000  χρόνια  απόλυτου  σκότους,  τις  Δραγώνα-Ρεπούση και  . . . C.I.A  θα
φοβηθούμε  ;  Θαρσείν  χρή  και  να  αποκτήσομε  ΕΠΙ  ΤΕΛΟΥΣ  συστηματική  οργάνωση  για  την αντιμετώπιση
των . . . ζιζανίων.
Παρακαλώ  σχολιάστε  το  επόμεο  ε-μειλ  "  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΩΝ"
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
Αντ.  Αντωνιάδης

  «ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ πολιτική» ήταν η Επανάσταση των Ελλήνων το 1821 ενώ η ελληνική εθνική ταυτότητα είναι στηριγμένη σε μύθους και «ενισχύεται αποφασιστικά από την αποσιώπηση σημαντικών ιστορικών πληροφοριών» αναφορικά με το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!


ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΓΑΛΑΝΗ
Α υτές οι εθνικά επικίνδυνες απόψεις δεν ανήκουν σε κάποιον Τούρκο ιστορικό-δεκανίκι των ανθελληνικών επιδιώξεων της Αγκυρας, αλλά εκφράζουν απόλυτα την ειδική γραμματέα Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων, κυρία Θάλεια Δραγώνα, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα! Η απόφαση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να διορίσει την πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (τη διετία 2007-2009), γνωστή για τις «προοδευτικές» ιστορικές ιδέες της, επικεφαλής του σχεδιασμού και της χάραξης της εκπαίδευσης των Ελληνόπουλων, γεννά έντονα ερωτήματα και επαναφέρει στη μνήμη μέρες του ανιστόρητου βιβλίου Ιστορίας της κυρίας Μαρίας Ρεπούση.
Οι απόψεις της τέως γραμματέως του Τομέα Παιδείας του Κινήματος και καθηγήτριας Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφορικά με τις αλλαγές πουπρέπει να γίνουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι διαχρονικά σταθερές, στην προαναφερθείσα κατεύθυνση, επιτείνοντας τον προβληματισμό γύρω από το σκεπτικό της επιλογής της. Βασικός άξονας της επιχειρηματολογίας της κυρίας Δραγώνα για την εκ βάθρων αλλαγή των σχολικών συγγραμμάτων είναι ότι διαμορφώνουν στους Ελληνες μαθητές μια «ψευδαισθητική και απατηλή ταυτότητα», προβάλλοντας το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα ανδραγαθήματα των προγόνων μας (!), ενώ αυτή η «στρατηγική παρέκκλισης» στηρίζεται στην «αποσιώπηση της σημασίας, της τεράστιας δύναμης, της έκτασης και του κύρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»! Από τις πραγματικά πρωτοφανείς θέσεις της ειδικής γραμματέως Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων προκύπτουν σοβαρές ενστάσεις για τα κριτήρια βάσει των οποίων στελεχώνονται νευραλγικές θέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και αυξημένο ενδιαφέρον για τη μεταρρυθμιστική πλατφόρμα που προτίθεται να προωθήσει στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.

Ενδεικτικό του εκπαιδευτικού και ιστορικού πλαισίου στο οποίο κινείται η κυρία Δραγώνα είναι το βιβλίο που επιμελήθηκε σε συνεργασία με τον Τούρκο καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι της Κωνσταντινούπολης, Φαρούκ Μπιρτέκ, με τίτλο «Ελλάδα και Τουρκία - Πολίτης και Εθνος-Κράτος».Το βιβλίο αυτό, το οποίο εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2006,είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικού διαλόγου μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων κοινωνικών επιστημόνων, στον οποίο πρωτοστατεί η ίδια ήδη από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Βάσει της επιστημονικής προσέγγισης της κυρίας Δραγώνα στην ενότητα «Πώς οι Ελληνες και οι Τούρκοι μαθητές αντιλαμβάνονται την ιστορία, το έθνος και τη δημοκρατία», απαιτούνται άμεσες αλλαγές στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας, της Γλώσσας και της Γεωγραφίας, αφού παρουσιάζουν το ελληνικό έθνος να έλκει την καταγωγή του στην αρχαιότητα, κάτι που για την ίδια δεν ισχύει! Η νέα ειδική γραμματέας Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων δικαιώνει απόλυτα τους ανθελληνικούς ισχυρισμούς των Τούρκων υποστηρίζοντας ότι η απεικόνιση του ελληνικού έθνους στα σχολικά βιβλία της χώρας μας «ενισχύεται αποφασιστικά από την αποσιώπηση σημαντικών ιστορικών πληροφοριών» (σελ.334).Η συστηματική διαστρέβλωση της Ιστορίας από το ελληνικό κράτος, κατά την κυρία Δραγώνα, υλοποιείται με την παρουσιαζόμενη «πολιτισμIκή ''καθαρότητα''» των Ελλήνων, μέσω της άρνησης «των επιδράσεων, με δεδομένο τον εθνικό μύθο της πολυχιλιετούς πολιτισμικής ''διατήρησης'', πριν απ' όλα αρνείται να αναγνωρίσει τις οθωμανικές και τουρκικές επιδράσεις» (σελ. 336). Το μεγάλο «παράπονο» της νέας ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας είναι η άνιση και άδικη μεταχείριση που επιφυλάσσουν τα σχολικά μας βιβλία στους Τούρκους, σε αντιδιαστολή με την «επεκτατική εθνική πολιτική κατά τον 19ο και 20ό αιώνα» των Ελλήνων! «Η διεκδίκηση εδαφών, για παράδειγμα, αναφέρεται συστηματικά ως μέρος των ''εθνικών δικαίων'' των Ε

Η συστηματική διαστρέβλωση της Ιστορίας από το ελληνικό κράτος, κατά την κυρία Δραγώνα, υλοποιείται με την παρουσιαζόμενη «πολιτισμIκή ''καθαρότητα''» των Ελλήνων, μέσω της άρνησης «των επιδράσεων, με δεδομένο τον εθνικό μύθο της πολυχιλιετούς πολιτισμικής ''διατήρησης'', πριν απ' όλα αρνείται να αναγνωρίσει τις οθωμανικές και τουρκικές επιδράσεις» (σελ. 336). Το μεγάλο «παράπονο» της νέας ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας είναι η άνιση και άδικη μεταχείριση που επιφυλάσσουν τα σχολικά μας βιβλία στους Τούρκους, σε αντιδιαστολή με την «επεκτατική εθνική πολιτική κατά τον 19ο και 20ό αιώνα» των Ελλήνων! «Η διεκδίκηση εδαφών, για παράδειγμα, αναφέρεται συστηματικά ως μέρος των ''εθνικών δικαίων'' των Ελλήνων και σαν αθέμιτη επιθετικότητα για όλους τους ''άλλους''» (σελ. 332).

Η κυρία Δραγώνα φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα και από τον ηρωισμό του ελληνικού έθνους. «Οι στρατιωτικές νίκες αποδίδονται στον ηρωισμό των Ελλήνων και οι αντίστοιχες ήττες είτε δεν ερμηνεύονται είτε αποδίδονται στο πλήθος ή στην αγριότητα των κάθε εθνικότητας aντιπάλων» (σελ. 332), ενώ χαρακτηρίζει «ανιστορική και συναισθηματικά φορτισμένη μονομέρεια» την αφήγηση της Σφαγής των Ελλήνων στη Σμύρνη το 1922! «Τα μόνα δεδομένα στα βιβλία αφορούν τις συγκρούσεις των δύο κρατών, από το 1922, που περιγράφεται με ανιστορική και συναισθηματικά φορτισμένη μονομέρεια» (σελ. 339). Στο μεταξύ, η έντονη ενόχληση της κυρίας Δραγώνα με το γεγονός ότι στα σχολικά βιβλία οι Ελληνες «εμφανίζονται ''ηρωικοί'', ''μεγαλόψυχοι'', ''αποφασισμένοι'', ''άφοβοι'', ''έτοιμοι να θυσιαστούν για την πατρίδα τους και την ελευθερία''» (σελ. 89) είχε ήδη γίνει γνωστή από το 1997 στο βιβλίο «Τι είν' η πατρίδα μας;»,το οποίο είχε επιμεληθεί με ην καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Αθηνών, κυρία Αννα Φραγκουδάκη. Οι ίδιες απόψεις και για τον «εθνικισμό» της Επανάστασης και την ασυνέχεια του ελληνικού έθνους. «Ο λόγος των σχολικών βιβλίων για το έθνος, την κουλτούρα, την πολιτισμική ομοιογένεια και την εθνική συνέχεια από την αρχαιότητα εμφανίζεται να παραμένει εγκλωβισμένος στους μύθους και τις αντιφάσεις ενός εθνικισμού του 19ου αιώνα» (σελ. 16). Εν κατακλείδι, η ελληνική εθνική ταυτότητα που καλλιεργούν τα σχολικά βιβλία είναι «μια ψευδαισθητική ταυτότητα». «Αυτή η απατηλή ταυτότητα έχει ανάγκη από μύθους (όπως αυτοί που συναντάμε στα σχολικά εγχειρίδια αλλά και στις κυρίαρχες κοινωνικές αναπαραστάσεις), που εκτρέφουν τη φαντασιωτική σημασία της» (σελ. 88)!

Το «κερασάκι»
Ως βιβλίο-«παράδειγμα» έχει χαρακτηρίσει η ειδική γραμματέας Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων, κατά το πρόσφατο παρελθόν, το βιβλίο «Το βάσανο της Ιστορίας», το οποίο πρότεινε μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και κατέβασε ύστερα από σχετικό δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος».

Η κυρία Δραγώνα στο τεύχος Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2008 του περιοδικού «Σύγχρονα Θέματα» αναφέρει ότι το βιβλίο αποδίδει «μεγάλη σημασία σε τέτοιου τύπου εγχειρήματα», καθώς το συγκεκριμένο «αποτελεί παράδειγμα», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Επανάσταση του 1821 «ελληνικό εθνικισμό που ήταν συνδεδεμένος με αλυτρωτισμό και επεκτατισμό»!


Μια Παλιά Ιστορία.Περιγράφοντας την Ελλάδα σαν εκτροφείο ρατσιστών!
Οι ανθελληνικές τοποθετήσεις της κυρίας Θάλειας Δραγώνα δεν περιορίζονται στα προκλητικά της βιβλία. Φαίνεται πως η νέα ειδική γραμματέας εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων προσέβαλε τους Ελληνες και σε εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε και, μάλιστα, ακόμα και μπροστά σε εκπροσώπους ξένων χωρών.

Χαρακτηριστική -και έντονα χαραγμένη, ακόμη και σήμερα, στη μνήμη των ξένων διπλωματών- ήταν η παρουσία της στο κλειστό συνέδριο της βρετανικής πρεσβείας, τον Οκτώβριο 2005, στην Υδρα. Η κυρία Δραγώνα ήταν μια από τους 40 επιλεγμένους καλεσμένους-ομιλητές της «μυστικής» συγκέντρωσης που διοργάνωσαν οι Βρετανοί με τη βοήθεια του ΕΛΙΑΜΕΠ. Αντικείμενο της τοποθέτησής της, τα δικαιώματα των μειονοτήτων» και η «πολυπολιτισμικότητα». Οταν έλαβε τον λόγο, φέρεται να εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα, περιγράφοντάς την περίπου σαν ένα εκτροφείο ρατσιστών. Συγκεκριμένα, ενώπιον του τότε Βρετανού πρέσβη κ. Σάιμον Γκας, πλήθος διπλωματών αλλά και δημοσιογράφων των «Financial Times», του BBC και του «Economist», κατηγόρησε σύμφωνα με πληροφορίες τους Ελληνες δικαστές ότι στοχοποιούν τους μετανάστες και τα ελληνικά media και τους δημοσιογράφους πως δεν χάνουν την ευκαιρία να κατηγορήσουν τους αλλοδαπούς για ό,τι στραβό συμβαίνει στην Ελλάδα. Φέρεται, μάλιστα, να έφτασε στο σημείο να «προτείνει» στα ευρωδικαστήρια να επιβάλουν πρόστιμα στην Ελλάδα για τη ρατσιστική συμπεριφορά των πολιτών της. Ο «πύρινος» λόγος της κυρίας Δραγώνα δεν πάγωσε μόνο τους υπόλοιπους Ελληνες συμμετέχοντες αλλά και τους ίδιους τους Βρετανούς.

Ο ίδιος ο τότε Βρετανός πρέσβης ένιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί αμέσως μετά και να αναφερθεί σε αντίστοιχα περιστατικά που καταγράφηκαν στη χώρα του, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις εις βάρος της Ελλάδας.
Γ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΕΝΑΣ  ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ KAΠΟΙO ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΟΙ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙA ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ, ( …..Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ «ΣΤΡΑΒΑ» ΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ  ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΤΗΣ «ΑΜΑΡΤΙΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΧΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΜΟΙΚΑΤΑΛΗΚΤΟ !!!!.ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΙΣ  ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ,ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ( ..ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ -ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ)) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ «ΘΑΒΕΙ» .ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΝΑ «ΑΛΩΝΙΖΕΙ» ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΖΕΨΕΙ KONTA TOY.ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΛΤΖΑ ΝΤΙΡ ΝΙΟΥΖ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΒΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ( ..ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΛΤΖΧΑΙΜΕΡ )  ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ,ΟΤΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΙΘΑΝΟΝ- ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΕΘΑ .( …………..ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ «ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ»- ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΘΟΥΜΕ -ΑΦΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ- ΟΠΩΣ  ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΑΚΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΚΟΒΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΟ ΜΑΡΟΥΛΑΚΙΑ- ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ( ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ,ΤΗΛΕΦΩΝΑ ,ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ,ΤΙΤΛΟΥΣ ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΠ .ΚΛΠ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ …. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ .ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΟΙΟΝ» ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ( …ΚΑΤΑΝΑΓΚΗ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ) ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟ 1960 ΚΑΙ ..Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ !!! ΑΦΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΙΣΟΒΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ  ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ( ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ «ΣΥΜΦΟΡΑΣ») ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΙ ,ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ «ΚΑΜΑΡΙΛΑΣ» ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ .ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΣΗΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ  ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΤΕΡΨΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ,ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ «ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ»  ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ «ΜΠΑΧΑΛΟ» ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ( ..ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 120 ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ !!!!).Tελειώνοντας το παραπάνω «παραλήρημα»,για το οποίο ζητώ  επιείκεια διότι βρέθηκα φαίνεται σε «κακιά ώρα», θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τον αγαπητό Συνάδελφο για το παρακάτω αναπάντεχο για μένα μήνυμα που μου έστειλε ,γιατί  ίσως για  πρώτη φορά στην ζωή μου για αυτά που γράφω 17 ολόκληρα χρόνια αισθάνθηκα ,ότι δεν είμαι μόνος.

  Αξιότιμε και αγαπητέ συνάδελφε Αντγε Ναούμ.
Εμείς οι σεμνοί και ταπεινοί (κυριολεκτικά) νεότεροι συνάδελφοι σας, διαβάζουμε μετά λογοτεχνικής βουλιμίας τα γραφόμενά σας και χαιρόμαστε για τις απόψεις και τις δηκτικές αναφορές σας σε θέματα πολιτικά, εθνικά, πατριωτικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και γενικού ενδιαφέροντος. Κυκλοφορούμε μεταξύ μας, στους εν ενεργεία συναδέλφους και άλλους αγνούς πατριώτες φίλους τα πολύτιμα και μεστά νοημάτων μηνύματά σας. Η μη απάντηση σε αυτά δεν σημαίνει ούτε φόβο, ούτε αποχαύνωση αλλά θετική και καθολική αποδοχή. Χαιρόμαστε για την επικοινωνία μας και σας ευχαριστούμε για την άριστη απόδοση των πλείστων όσων θεμάτων πραγματεύεστε.
Μετά τιμής 
Φώτιος Μιχαηλίδης
Ταξχος ε.α.
Τάξη 1983

Ο ΦΛΟΓΟ –βόλος.
Δυστυχώς δεν βλέπω οι ψηφοφόροι και η κοινή γνώμη να δίνουν μεγάλη σημασία στα πολλά φαινόμενα "φιλλεληνισμού" στην νέα κυβέρνηση, παρ όλο ότι ήταν αναμενόμενα "το χρονικό ενός προαγγελθέντος θανάτου". Νομίζω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι το εκλογικό σώμα για το μόνο πράγμα για το οποίο έδειξε ενδιαφέρον είναι για να πάρει αυξήσεις και να διατηρήσει το σημερινό βιοτικό του επίπεδο, το οποίο διατηρείται με τα δανεικά του κράτους. Τα εθνικά θέματα και τους φιλλέληνες τους γνώριζαν αλλά δεν τους ενδιαφέρουν. Κάπου έγραφε ο Γιανναράς στην "καθημερινή" ότι όποιος χρωστάει είναι δούλος "του χρέους". 
Σ.ΔΑΝΑΛΗΣ


Γι' αυτό και ο Αντρέας μας --εκτελώντας προφανώς εντολές-- χρέωσε μέχρι τα μπούνια. Και όχι μόνον αυτό, αλλά και διασπάθισε τον πακτωλό των εοκικών πακέτων, αντί να κάνει αναδιαθρωτικές επενδύσεις οι οποίες σήμερα να απέδιδαν και να μην βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
ΣΓΣ


Λέτε να έβαλαν τον λύκο να φιλά τα πρόβατα .

Θ.Γ




Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Ολα είναι δρομολογημένα κανονικά! Οποιος πάει να αντιδράσει χαρακτηρίζεται "γραφικός", φασίστας και σωβινιστής! Αυτά συμβαίνουν μόνο στο ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ!
Σ.Π.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου