Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Γ. Μαγκριώτης: Στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Γ. Μαγκριώτης: Στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Τελευταία ενημέρωση: 16:44 Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009
Θεσσαλονίκη, Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΗΕλλάδα έχει το δικό της «πετρέλαιο», το πλούσιο ενεργειακό δυναμικό της σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) , ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, Δικτύων και Μεταφορών, Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας στην έκθεση «Money Show» στη Θεσσαλονίκη.

     Η Πέραν τούτου, πρόσθεσε, «θα πρέπει να επενδύσουμε σε νέες τεχνολογίες, για  να περιορίσουμε δραστικά  τις εκπομπές ρύπων  από τις βιομηχανίες παραγωγής ενέργειας». Ο Γ. Μαγκριώτης επανέλαβε την επιλογή της κυβέρνησης για «απόλυτη διαφάνεια και μέγιστη δυνατή παραγωγική αξιοποίηση των δημόσιων πόρων» και τόνισε ότι: «Πυρήνας της πολιτικής μας είναι, οι ποιοτικές και ασφαλείς υποδομές, που υποστηρίζουν την Βιώσιμη και Πράσινη Ανάπτυξη.»
             Αναφερόμενος στα έργα της Θεσσαλονίκης, είπε ότι απαιτείται άμεσα ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και διαχείρισης θεμάτων της πόλης, το οποίο θα προκύψει από μια προκαταρτική μελέτη στόχων, και από ένα διεθνή διαγωνισμό για τον στρατηγικό αστικό σχεδιασμό της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. 
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Υποδομών, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του μετρό στην οδό Μοναστηρίου. Έκανε λόγο για ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων στο έργο φορέων, που όπως είπε, ταλαιπωρούν αδικαιολόγητα οδηγούς και πεζούς, επιβαρύνει περιβαλλοντικά τη περιοχή των εργοταξίων, και έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος για τα καταστήματα της περιοχής. Ζήτησε από τους υπεύθυνους της «Αττικό Μετρό ΑΕ», αλλά και από τους εκπροσώπους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, να δίνονται γρήγορες και ασφαλείς λύσεις, στα ζητήματα ταλαιπωρίας πεζών και καταστηματαρχών, με τη συνεργασία όλων των πλευρών. 
Ο Γ.Μαγκριώτης ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και εκπροσώπων των καταστηματαρχών στις περιοχές, όπου υπάρχουν προβλήματα, για να συμφωνηθούν οι αναγκαίες λύσεις και πρωτοβουλίες. 

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=106908


--
ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟ 2009.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα υπάρχει κάτι νέο στα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ [http://sotsot36.blogspot.com] + στο ΑΡΧΕΙΟ SOTSOT36 [http://arxeio-sotsot36.blogspot.com] + οπωσδήποτε το "η ζωή μέσα απ'τα μάτια του αρχιτέκτονα" [//bloggerkm2009.blogspot.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου