Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Όρους για την ενταξιακή πορεία της ΠΓ...


Όρους για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ θέτει και η Βουλγαρία

Στις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύσουν, ώστε η Βουλγαρία να συμφωνήσει στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλγαρικής βουλής ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπ. ΜπορίσοφΟ πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπ. Μπορίσοφ


"Η υποστήριξη της Βουλγαρίας για την ένταξη της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ισχύει μόνο στην περίπτωση που υπάρχει ξεκάθαρη βούληση της ηγεσίας των Σκοπίων να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανταποκριθεί στην προσδοκία μας για συμπεριφορά καλής γειτονίας ευρωπαϊκού τύπου", δήλωσε. Η προσχώρηση στην Ένωση κρατών που έχουν εκκρεμότητα με τους γειτονές τους επηρεάζει την  ενότητας και της αρμονική συνεργασία της ευρωπαϊκής οικογένειας, πρόσθεσε, καθώς μετατρέπει διμερείς εκκρεμότητες σε εσωτερικά προβλήματα της Ένωσης.
Επιπλέον, κάλεσε την ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει όλες τις μειονοτικές διεκδικήσεις εις βάρος της Βουλγαρίας. Ο Μπ. Μπόρισοφ σημείωσε, πάντως, ότι τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της ΠΓΔΜ και των υπόλοιπων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Σοφια, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ παρέλαβε από τα χέρια του Βούλγαρου ομολόγου του προσχέδιο Συνθήκης Φιλίας και Καλής Γειτονίας. Όπως είπε, ο Μπ. Μπόρισοφ περιμένει την άμεση αντίδραση των Σκοπίων.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου