Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Για «αμόκ ένοπλων επιθέσεων» μιλά η ΕΛ.ΑΣ.

Yπό το φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων, συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. τόσο για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στη Citibank, με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, όσο και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Σύμφωνα με το Βήμα, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο για «αμόκ ένοπλων επιθέσεων από τη νέα γενιά τρομοκρατών, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει πέντε χτυπήματα μέσα σε περίπου 60 ημέρες και οι οποίοι πλέον δεν υπολογίζουν αν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες...».

Η απόπειρα επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κηφισιά έχει προκαλέσει πανικό στις αρχές, αφού το όχημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν παγιδευμένο με 80 κιλά εκρηκτικών.

«Η ποσότητα αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει κατάρρευση μεγάλου τμήματος των κτιρίων της Citibank. Επιπλέον, γύρω από τις εγκαταστάσεις της τράπεζας υπάρχουν πολλές κατοικίες και είναι βέβαιο ότι και εκεί θα υπήρχαν θύματα. Το ωστικό κύμα από μια τέτοια τεράστια έκρηξη μπορούσε να προκαλέσει τροχαία ατυχήματα στην Εθνική οδό αλλά και ζημιές σε ακτίνα 4-5 χιλιομέτρων. Θα ήταν μια τεράστια καταστροφή» αναφέρουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, σημειώνοντας πως η ενέργεια των δραστών θυμίζει επιθέσεις σε χώρες της Μέσης

Ανατολής και «γι' αυτό και εξετάζουμε κάθε σενάριο για τις διασυνδέσεις των δραστών...».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τμήματα του εκρηκτικού μηχανισμού προκύπτει το συμπέρασμα ότι πίσω από την ενέργεια αυτή κρύβεται η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ., «η έκρηξη δεν σημειώθηκε επειδή υπήρχε λάθος στη συνδεσμολογία και οι πυροκροτητές δεν μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν τέτοια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης».

Η επίθεση στο Alter

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. και η επίθεση, στις 17 Φεβρουαρίου, στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, η οποία θεωρείται «έργο» της «Σέχτας Επαναστατών».

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εστιάζει το ενδιαφέρον της στο βίντεο από τις εξωτερικές κάμερες του κτιρίου, οι οποίες έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Είναι, δε, πιθανόν το βίντεο αυτό να σταλεί για περαιτέρω ανάλυση στα εργαστήρια της Σκότλαντ Γιαρντ, στο Λονδίνο, καθώς στα βρετανικά εργαστήρία μπορούν να αναπαραχθούν οι φυσιογνωμίες των δραστών, ακόμη κι αν φορούν κουκούλα, αλλά και να υπάρξουν πιο σαφή στοιχεία για τα σωματομετρικά τους στοιχεία.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=987956

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου