Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Σκόπια: Υπέρ λογικού συμβιβασμού για το όνομα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 07:00

Τη θέση του υπέρ ενός «λογικού και δίκαιου συμβιβασμού» για το θέμα του ονόματος επανέλαβε χθες ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσεβέρνκοφσκι, τονίζοντας για άλλη μία φορά πως η χώρα του δεν προτίθεται «να ανεχθεί υπαγορεύσεις από την πλευρά της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Βουλγαρία, ανέφερε πως εάν η χώρα του θέλει να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., «θα πρέπει να διεξαγάγει μια διαδικασία διαπραγματεύσεων, που θα οδηγήσει σε έναν λογικό και δίκαιο συμβιβασμό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, επεσήμανε πως η Βουλγαρία έχει αναγνωρίσει τη «Μακεδονία» με το συνταγματικό της όνομα και, τώρα, επιδεικνύει εκπεφρασμένο ενδιαφέρον για τις διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, υπάρχει ένας καθορισμένος μηχανισμός διαμεσολάβησης στο συγκεκριμένο ζήτημα, που δεν θα πρέπει να «απονομιμοποιηθεί».

Η Βουλγαρία, υπογράμμισε ο Παρβάνοφ, δεν επιθυμεί να πάρει θέση στη διένεξη ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/11/1627941.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου