Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Και της έγιναν τα μούτρα ... κρέας

Η Τουρκία ... γράφει κανονικά την ΕΕ. Μην λησμονούμε την φαναριώτικη προέλευσή της και το ιστορικό της ως επιτήδειου ουδέτερου.

ΣΓΣ


Η ελληνική κοινότητα έχασε 24 ακίνητα μόνο τους τελευταίους μήνες

Εκθετη έναντι της Ε.Ε. για τα βακούφια

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 07:00

Έκθετη απέναντι στις συμβατικές υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Τουρκία, παρά το νέο νόμο για τα Ιδρύματα (βακούφια), σύμφωνα με έκθεση του Ιδρύματος Κοινωνικών Μελετών και Ερευνών (TESEV), που είναι από τα πλέον σεβαστά ερευνητικά ιδρύματα στην Τουρκία.

Ο νέος νόμος δεν λύνει όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, δεν αποκαθιστά τις αδικίες και δεν ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα, είπε -σε συνέντευξη Τύπου, στην Κωνσταντινούπολη- η δικηγόρος Ντιλέκ Κουρμπάν.

Ήδη μετά την ψήφιση του νέου νόμου, περισσότερα από 1.000 περιουσιακά στοιχεία μη μουσουλμανικών ιδρυμάτων περιήλθαν στο τουρκικό δημόσιο με τον ισχυρισμό ότι τα ιδρύματα αυτά «στερούνται ηθικής και πρακτικής αξίας», δεν έχουν δηλαδή ενεργές διοικήσεις, επισημαίνει η έκθεση. Η ελληνική κοινότητα έχασε με αυτό τον τρόπο 24 ακίνητα μόνο τους τελευταίους μήνες.

«Το ζήτημα των βακουφιών είναι πρόβλημα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας της θρησκείας», τόνισε μια άλλη νομικός που συνεργάστηκε στη σύνταξη της έκθεσης και η οποία έχει υπερασπισθεί τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα τουρκικά δικαστήρια.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξήρε την προσπάθεια του TESEV. «Έθεσαν τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Αν θέλουμε να είμεθα όντως ευρωπαϊκή χώρα και πλήρες μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, οι αδικίες που έγιναν πρέπει να αποκατασταθούν», είπε.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/20/1643490.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου