Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Εν ονόματι της επανεκλογής ... και των κουμπαριών

Οργιο σπατάλης ύψους 1 δισ.

Μέσα σε 5 χρόνια ιδρύθηκαν 695 δημόσιες υπηρεσίες, 467 αμειβόμενες επιτροπές και 11.503 θέσεις προσωπικού για τακτοποίηση ημετέρων
«E» 18/3
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

«Πρέπει να υπάρξει περιορισμός της κρατικής σπατάλης, έτσι θα βρούμε τους πόρους για την κοινωνική πολιτική». Για αυτό δεσμευόταν ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις το 2004.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Οργιο σπατάλης ύψους 1 δισ.

Στην πράξη έγινε ακριβώς το αντίθετο. Οχι μόνο η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε κάποιο νοικοκύρεμα, αντίθετα το ήδη μεγάλο κράτος το έκανε ακόμα μεγαλύτερο. Ιδρυσε νέες υπηρεσίες, συγκρότησε νέες αμειβόμενες επιτροπές και ομάδες εργασίας και δημιούργησε χιλιάδες θέσεις προσωπικού. Μιλάμε, δηλαδή, για χιλιάδες «γαλάζια» ρουσφέτια.

Οργιο σπατάλης ύψους 1 δισ.

Αντί να εξασφαλίσει δαπάνες για κοινωνική πολιτική, όπως υποσχόταν ο Κ. Καραμανλής, επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό με ποσά που σε ετήσια βάση ξεπερνούν τα 222 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στον προϋπολογισμό ολόκληρου του Κοινοβουλίου.

Και επειδή... τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, η κυβέρνηση συνέχισε την ίδια τακτική και μετά τις εκλογές του 2007, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός υποσχόταν (ΔΕΘ, Σεπτέμβριος του 2006) ότι «προωθείται σχέδιο αναδιάρθρωσης ή κατάργησης υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου».

695 νέες δημόσιες υπηρεσίες, 467 αμειβόμενες επιτροπές και ομάδες εργασίας και 11.503 νέες θέσεις προσωπικού είναι οι... καρποί της «γαλάζιας» επανίδρυσης του κράτους, που έχει κοστίσει στον Ελληνα φορολογούμενο πάνω από 1 δισ. ευρώ από το 2004 μέχρι σήμερα.



Για περισσότερα κλικ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=2710746

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου