Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

To βιολί βιολάκι ...

ΚΚΕ: Η Ε.Ε. μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009 07:00

«Οι αποφάσεις - κατευθύνσεις και αυτής της συνόδου αποδεικνύουν ότι η Ε.Ε. μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει για τους λαούς», ανακοίνωσε το ΚΚΕ καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του «οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών -νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές- αποφάσισαν και πάλι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν τα «σπασμένα» της καπιταλιστικής κρίσης».

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, χθες, προωθείται η γενικευμένη εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης, η καθιέρωση της μερικής ανεργίας, η δραστική μείωση του λαϊκού εισοδήματος, η μεγαλύτερη συρρίκνωση των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

«Αυτό αποδεικνύεται και από την ανοιχτή υποστήριξη που παρείχε ο πρωθυπουργός στις απειλές και στους ωμούς εκβιασμούς που δέχονται οι εργαζόμενοι από βιομήχανους και τους άλλους καπιταλιστές, προκειμένου να αποδεχτούν τη μείωση μισθών, τη μερική και ελαστική δουλειά», σημειώνει το ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους «σε ανυπακοή στην Ε.Ε».

Την αντίθεσή του με τις αποφάσεις της Ε.Ε. διατύπωσε ο Συνασπισμός υποστηρίζοντας πως «μόνον μια ριζική στροφή στην οικονομική πολιτική που θα προστατεύει την εργασία, το εισόδημα των εργαζομένων και θα προωθεί την ανάπτυξη με καθοριστικό το ρόλο του δημόσιου τομέα, αλλά και με παράλληλη μέριμνα για το περιβάλλον, μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από τη σημερινή κρίση».

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/21/1643998.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου