Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Πολυπολιτισμική προπαγάνδα στη ΝΕΤ

Κυριακή, 5 Απρίλιος 2009

Πολυπολιτισμική προπαγάνδα στη ΝΕΤ


Πλύση εγκεφάλου σήμερα στη ΝΕΤ στην εκπομπή του Φυντανίδη. Θέμα η κατάσταση των μεταναστών στην Ελλάδα. Συμμετείχαν:

- Αννα Τριανταφυλλίδου, καθηγήτρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ, του ιδρύματος με τη γνωστή δράση και αρθρογραφία στελεχών του υπέρ του σχεδίου Ανάν, της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, της ουσιαστικής αποδοχής των τουρκικών απαιτήσεων στο Αιγαίο κτλ. και με τις γνωστές χρηματοδοτήσεις από ευαγή ιδρύματα μεταξύ των οποίων και του Σόρος:

- Σονίλα Λάτσι, συντάκτρια αλβανόγλωσσης εφημερίδας στην Ελλάδα και

- Αλέξανδρος Ζαβός πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (αυτού που έχει έδρα στο Κολωνάκι αντί σε κάποια απ' τις γκετοποιημένες απ' τους λαθρομετανάστες περιοχές του ιστορικού κέντρου των Αθηνών. Πόσο πολλά δείχνει η σημειολογία από μόνη της...)

Το πνεύμα της εκπομπής; Αυτό που θα περίμενε κανείς από τη γνωστή συνωμοταξία των «αντιρατσιστών» του Κολωνακίου: Ζητήθηκε νομιμοποίηση και ένταξη των

μεταναστών (προφανώς όλων, λαθραίων και μη, διότι για απέλαση έστω ενός αριθμού και θέσπιση ανωτάτου ορίου δεν έγινε λόγος), πολιτογράφηση αλλοδαπών σε συστηματική βάση (δεχθήκαμε και παρατήρηση από την αλβανίδα παρευρισκόμενη διότι μέχρι σήμερα δίνεται προτεραιότητα σε ομογενείς), απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που είτε έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα είτε έχουν παρακολουθήσει ελληνικό σχολείο (τα γνωστά «ελληνόπουλα» που έχουν υιοθετήσει με φανατισμό, «Νέα», «Ελευθεροτυπία», «Καθημερινή», ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, το μεταλλαγμένο πολυπολιτισμικό ΠΑΣΟΚ των γιωργάκη, Κοππά, Διαμαντοπούλου, Λαμπρινίδη, Πάγκαλου κτλ.), ανάγκη ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα κτλ. Ακούσαμε επίσης έναν μουσουλμάνο μετανάστη να μας μιλάει για την επιθυμία του να ιδρυθούν ξεχωριστά σχολεία για τη διδασκαλία των γλωσσών των μεταναστών (αν και ο ίδιος μας διαβεβαίωνε ότι σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία ο ίδιος θα πολεμούσε για την Ελλάδα παρότι μουσουλμάνος)

Φυσικά για ενδεχόμενους κινδύνους από την ύπαρξη και τις διαστάσεις του λαθρομεταναστευτικού φαινομένου ούτε λόγος. Μια αναφορά υπήρξε μόνο για ανησυχία των Ελλήνων λόγω της πλειοψηφούσας συμπαγούς μάζας των Αλβανών στο σύνολο των ξένων αλλά κι αυτή χωρίς να συνδεθεί με το γεγονός ότι οι τελευταίοι αποτελούν (ήδη ή δυνητικά) φορείς της ιδεολογίας του UCK της μεγάλης Αλβανίας. Υπήρξε βεβαίως όμως συζήτηση σε έκταση για την ανάγκη καταπολέμησης του «ρατσισμού» των Ελλήνων.

Το απολαυστικότερο, πάντως, σημείο της εκπομπής υπήρξε στο τέλος όταν ο Φυντανίδης ανέφερε ως παράδειγμα ομαλώς ενσωματωμένου μετανάστη τον Καπλάνι.(κλικ εδώ) Για το ποιόν αυτού του ατόμου έχουν γραφτεί πολλά στο παρελθόν. Ενδεικτικά:


Πάντως, για να είμαι και δίκαιος ο Φυντανίδης στην αρχή της εκπομπής διατύπωσε και ένα ενδιαφέρον ερώτημα προς προβληματισμό. "Οι αλλογενείς πληθυσμοί που είχαν εγκατασταθεί στον ελληνικό χώρο στο παρελθόν (π.χ. επί Βυζαντίου) έγινε δυνατό να ενσωματωθούν-εξελληνιστούν αφού οι ίδιοι δεν είχαν τότε δική τους ιστορία, γραφή κτλ. Πως θα γίνει όμως αυτό σήμερα που και δική τους πατρίδα έχουν και συγκροτημένη ταυτότητα;" Και αυτό το ερώτημα δεν απευθύνεται τόσο στους γνωστούς εθνομηδενιστικούς κύκλους.

¶λλωστε γνωρίζουμε πια πολύ καλά ότι οι ίδιοι όχι για τον εξελληνισμό των μεταναστών δεν εργάζονται αλλά αντίθετα για τη δημιουργία μειονοτήτων που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ως όργανο ακόμα και για τον διαμελισμό της Ελλάδας. Απευθύνεται κυρίως σε εκείνους τους ανθρώπους του πατριωτικού χώρου που επιμένουν να λένε πως μια προοπτική ενσωμάτωσης είναι δυνατή σήμερα δεδομένου και του τεράστιου αριθμού λαθρομεταναστών και της εξελισσόμενης μετάλλαξης της παρεχόμενης παιδείας στα σχολεία μας από ελληνοκεντρική σε πολυπολιτισμική (που έχει ως βάση αυτήν ακριβώς την πολυεθνική σύνθεση των σχολικών τάξεων)

Απότο

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/04/blog-post_3352.html

Poliplitismiki proganda stin ERT.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου