Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Ρουμάνοι μετανάστες εγκαταλείπουν τη Β. Ιρλανδία

Οικογένειες Ρουμάνων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψους τις εστίες τους στο Μπέλφαστ μετά από ρατσιστικές επιθέσεις.

Οικογένειες Ρουμάνων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ύστερα από αλλεπάλληλες ρατσιστικές επιθέσεις στο Μπέλφαστ, ενώ χθες διανυκτέρευσαν σε μία εκκλησία.

Συμμορίες ανδρών έσπασαν παράθυρα και παραβίασαν τις πόρτες σπιτιών στα οποία διέμεναν περίπου εκατό Ρουμάνοι, συμπεριλαμβανομένου ενός νεογέννητου στο νότιο Μπέλφαστ. Τους απείλησαν επίσης με όπλα.

«Δεν προτίθεμαι να παραμείνω στη Βόρεια Ιρλανδία. Θέλω να μαζέψω τα πράγματά μου και να επιστρέψω στη Ρουμανία», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η Μαρία, ένα από τα θύματα. Αρνήθηκε να αποκαλύψει το επίθετό της, αλλά τόνισε ότι ομιλεί ως εκπρόσωπος της ομάδας.

«Αυτά συμβαίνουν επί δύο εβδομάδες. έχω να κοιμηθώ μία εβδομάδα. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη», παρατήρησε.

Η αστυνομία βοήθησε αρκετές οργανώσεις να μεταφέρουν τις οικογένειες στην προτεσταντική εκκλησία χθες Τρίτη, ενώ σήμερα οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε ένα χώρο αναψυχής στο νότιο τμήμα της πόλης όπου η τοπική κοινότητα τους προμήθευσε κουβέρτες, τρόφιμα, γάλα, πετσέτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

«Θέλουν να επιστρέψουν στη Ρουμανία και αυτό στέλνει έξω ένα πολύ αρνητικό μήνυμα για την Βόρεια Ιρλανδία», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Τζέφρι Ντόναλντσον, μέλος της τοπικής κυβέρνησης.

Ο Μάρτιν ΜακΓκίνες, πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας, χαρακτήρισε τις επιθέσεις προσβολή απέναντι στην μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του Μπέλφαστ και είπε ότι οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν.

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αναγνωριστούν, να συλληφθούν και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», τόνισε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/06/2009_284714


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου