Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Ερευνώνται οι καταγγελίες γαι διαγωνισμό σεξ σε πολεμικό πλοίο της Αυστραλίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2009 17:40
Το ΗMAS Success
Εξονυχιστική έρευνα θα πρέπει να γίνει γύρω από τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το πλήρωμα του πλοίου «HMAS Success» του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού είχε διοργανώσει έναν ιδιότυπο διαγωνισμό. Αυτό επισήμανε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ. Λέγεται πως οι ναύτες έβαζαν στοίχημα ποιός θα κάνει σεξ με τις περισσότερες συναδέλφους τους.


Η Γκίλαρντ είπε ότι τίποτα δεν θα πρέπει να σταματά τις γυναίκες αν
θέλουν να κάνουν καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Πεζικό ή την Αεροπορία και παρατήρησε πως οι καταγγελίες είναι ανησυχητικές και θα πρέπει να ερευνηθούν από το υπουργείο 'Αμυνας.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του καναλιού «7», υπήρχε και χρηματικό έπαθλο για την κάθε πράξη, το οποίο ανέβαινε άν γινόταν με γυναίκα αξιωματικό, ομοφυλόφιλη ή σε διαφορετικά σημεία, όπως πάνω σε τραπέζι σφαιριστηρίου.


Η αποκάλυψη έγινε καθώς το HMAS Success βρισκόταν στη Σιγκαπούρη και ένας μεγάλος αριθμός από τα 220 μέλη του πληρώματος του στάλθηκαν πίσω στην Αυστραλία προκειμένου να καταθέσουν στην έρευνα που διενεργείται.
Το υπουργείο Αμύνης επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα αλλά πρόσθεσε πως η σοβαρότητα των καταγγελιών δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα και συμπλήρωσε ότι αρχικά έγινε έρευνα για την ισότητα των μελών του πληρώματος και την υγεία τους όταν κάποιες γυναίκες, μέλη του πληρώματος εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για αυτά που συνέβαιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ναύτες κατέγραφαν τις πράξεις τους σε ένα βιβλίο το οποίο αποκαλούσαν "The Ledger" (λογιστικό βιβλίο).

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4525083

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου