Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Google: Νέο λειτουργικό σύστημα ανταγωνιστικό των Windows

NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009 09:18

Τελευταία Ενημέρωση : 08/07/2009 12:03

Τη δημιουργία ενός λογισμικού συστήματος για ηλεκτρονικούς υπολογιστές σχεδιάζει η Google κάτοχος της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στο Διαδίκτυο, με στόχο να ανταγωνιστεί τα Windows της Microsoft

Το νέο αυτό λογισμικό θα βασίζεται στο Chrome Web browser και θα σχεδιαστεί, αρχικά, για υπολογιστές χαμηλού κόστους – τα λεγόμενα netbooks. Η διάθεσή του στην αγορά θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

Το σχέδιο της Google εντείνει τον ανταγωνισμό της με τη Microsoft, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο. Πέραν των Web browsers, οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται και στο πεδίο των μηχανών αναζήτησης. Παράλληλα, η Google «κυνηγά» τους χρήστες του Office της Microsoft, προσφέροντας online προγράμματα.

«Ακούμε πολλά από τους χρήστες μας και το μήνυμά τους είναι ξεκάθαρο. Οι υπολογιστές πρέπει να γίνουν καλύτεροι», τονίζει η Google σε ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας: «Τα λειτουργικά συστήματα που τρέχουν οι browsers σχεδιάστηκαν σε μία εποχή που δεν υπήρχε Web».

Το λειτουργικό σύστημα Chrome θα είναι ανοικτού κώδικα, γεγονός που σημαίνει ότι ο κώδικας του προγράμματος θα είναι ανοικτός για τους εκδότες λογισμικού, σύμφωνα με τη Google.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν χθες απώλειες 12,98 δολαρίων, ποσοστό 3,2%, φθάνοντας στα 396,63 δολάρια. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 29%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/08/1687268.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου