Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Too many chiefs no Indians to fight ...

1 σχόλιο:

  1. Ας μου επιτραπεί ένα σχόλιο: Οι πολλοί Ανώτατοι μας πείραξαν; Στην Ελλάδα οι Υπαξιωματικοί γίνονται Αξιωματικοί και φθάνουν μάλιστα στο βαθμό του Συνταγματάρχη. Στο Πολεμικό Ναυτικό η πλειοψηφία των Αξιωματικών είναι οι εξ Υπαξιωματικών. Η κατηγορία αυτή είναι χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο ή ασχολούνται τα μέλη της με τα ίδια καθήκοντα που είχαν σαν Υπαξιωματικοί, αφού οι σπουδές τους ήταν για να ασκήσουν καθήκοντα μέχρι το βαθμό του Ανθυπασπιστού.

    Ύστερα από αυτό δεν μπορώ να διανοηθώ πως είναι δυνατόν να φθάνει ένας Αξιωματικός από παραγωγική σχολή, πολλές φορές και με μεταπτυχιακές σπουδές ένα μόνο βαθμό παραπάνω από τον μέχρι πρότινος απόφοιτο του Δημοτικού Σχολείου Αξιωματικό εξ Υπαξιωματικών!

    Αυτό έχει τρομερές επιπτώσεις στο κύρος των Στρατιωτικών! Ο Κόσμος έξω εξομοιώνοντας και ισοπεδώνοντας όλους θεωρεί τους στρατιωτικούς ολιγογράμματους κλπ., αποκαλώντας μας όλους «μονιμάδες, καραβανάδες και πιλάφια» χωρίς καμμία διάκριση.

    Σε κανένα άλλο εργασιακό χώρο δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ούτε και στην Ελλάδα! Ο νοσοκόμος δεν προάγεται σε γιατρό, ούτε ο εργολάβος σε πολιτικό μηχανικό ούτε ο οδοντοτεχνίτης σε οδοντίατρο. Τώρα μάλιστα με τους εθελοντές και τους ΟΠΥ κλπ το κακό καλπάζει! Και για όλα αυτά δεν φταίει μόνο το σύστημα που το χειρίζονται οι ψηφοθήρες πολιτικοί αλλά και οι κανονικοί Αξιωματικοί που για μεν τους συναδέλφους τους από παραγωγική σχολή είναι αυστηρότατοι για δε τους εξ Υπαξιωματικών επιεικέστατοι και εξαιρετικά ανεκτικοί!

    Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου!

    Στυλιανός Πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή